Online marketing

Online adverteren is niet meer weg te denken in ons marketingbeleid. Voor het werven van aanwezigen bij een kennismakingslezig, voor het genereren van leads of voor het vergroten van een kwaliteit fanbase. Het kan allemaal met online marketing. Met de co-workers van Creatie Maakt Alles hebben we de juiste professionals in huis die alle laatste trends en ontwikkelingen beheersen. De samenwerking tussen specialisaties zoals content creatie en social media-redactie zijn van enorm belang. Deze verschillende disciplines werken nauw samen om te komen tot het beste resultaat: leads, fans, verkopen, aandacht, naamsbekendheid.

Er bestaan niet één advertentie truc die voor iedere dienst of product werkt. Per branche en dienst of product zetten we de meest ideale inzet van online marketing in. Op basis van reeds bestaande ervaring of door het slim en kosten efficiënt te testen komen we tot de beste online advertentie inzet voor jouw MKB bedrijf.

  • Verkopen of leads genereren uit online advertenties
  • Social media kanalen inzetten voor slimme advertenties
  • Werven van geïnteresseerde fans om ze aan je merk te binden
  • Optimalisatie van al je online kanalen
  • De juiste (advertentie)kanalen inzetten die passen bij jouw bedrijf
  • Op basis van statistieken meten en optimaliseren, vergroten of bijsturen

8 online advertentie-kanalen die je in kunt zetten om meer omzet te genereren

 

1. Google Search Ads

Google Search Ads is een pay-per-click platform waarbij jouw advertenties getoond worden op basis van de zoektermen die een gebruiker intoetst. Je betaalt dus alleen wanneer iemand gericht op zoek is naar jouw product of dienst en daadwerkelijk doorklikt naar je website. Klikprijzen worden o.a. bepaald d.m.v. een veiling waarbij je zelf bepaalt wat je maximaal wil investeren maar ook de ervaring van de gebruiker op jouw website speelt hierin een zeer belangrijke rol.

2. Google Shopping Ads

Google Shopping is ‘s werelds grootste productvergelijker en laat zien waar het product waar naar gezocht wordt verkrijgbaar is. Net als bij Google Search betaal je per klik en bepaal je zelf wat je maximale budget is. De volgorde waarin Google producten toont wordt bepaald door bod per klik, de verkoopprijs van het product en de ervaring van de klant in je webshop.

3. Youtube Advertising

Youtube is de op één na grootste zoekmachine ter wereld en is uitstekend geschikt om d.m.v. video-advertenties naamsbekendheid onder een specifieke doelgroep te genereren. Het biedt de mogelijkheid bepaalde USP’s of productspecificaties visueel toe te lichten en is eenvoudig te combineren met o.a. Google Search en Google Shopping Ads waardoor zeer krachtige mix van campagnes gecreëerd kan worden.

4. Facebook Ads

Facebook is met 10.4 miljoen gebruikers (nog steeds) het grootste social media platform van Nederland en biedt tal van advertentiemogelijkheden die gericht zijn op het creëren van naamsbekendheid, verzamelen van leads, promoten van evenementen of het genereren van sales. Targeting binnen Facebook geschiedt op basis van leeftijd, interesse, regio en/of online gedrag en voor zowel grote als kleinere adverteerders mag Facebook niet ontbreken.

5. Instagram Advertising

Instagram biedt nagenoeg dezelfde targeting en advertentie-mogelijkheden als Facebook en is in de afgelopen jaren een stuk volwassener geworden. Inmiddels heeft de helft van alle Nederlanders in de leeftijd van 20 t/m 39 jaar dan ook een Instagram account waarbij vrouwen iets meer gebruik maken van het platform dan mannen. Relatief nieuw is Instagram shopping waarmee het mogelijk wordt alle producten uit jouw webshop te tonen binnen Instagram en deze te taggen en promoten via zowel organische posts als advertenties.

6. TikTok Ads

Wie jongeren wil bereiken kan tegenwoordig niet meer om TikTok heen. Het is hét grootste social media platform voor gebruikers uit de Generatie Z (6 tot 24 jaar) en ook nog eens het platform dat het meest frequent gebruikt wordt. Advertenties op TikTok bestaan altijd uit specifieke video’s van +/- 15 seconden die worden afgerekend op basis van kosten per klik of kosten per view.

7. Pinterest Ads

Pinterest heeft in Nederland zo’n 3,9 miljoen gebruikers en laat zich het beste omschrijven als een visuele zoekmachine waar je inspiratie op kunt doen rond tal van thema’s. Gevonden afbeeldingen kunnen door de gebruiker worden opgeslagen (gepind) en hierdoor ontstaan “borden” rond een specifiek thema of product. Advertenties op Pinterest zorgen er dan ook voor dat jouw product zeer gericht bij een groot publiek van potentiële kopers onder de aandacht wordt gebracht.

8. LinkedIn Ads

Wie zich richt op de zakelijke markt niet om LinkedIn heen. Met zo’n 5 miljoen gebruikers is het het grootste sociale netwerk voor de zakelijke markt in Nederland en door slim gebruik te maken van segmentaties op basis van beroep, bedrijf, senioriteit niveau, branche etc. biedt het tal van mogelijkheden voor het genereren van naamsbekend, leads en/of sales.

Jouw marketing voor een vast maandbedrag geregeld

Alle uit te voeren marketingwerkzaamheden zijn volledig afgestemd
op de behoefte en doelstellingen van jouw bedrijf. Wij adviseren, creëren en voeren uit.

Ontdek hoe marketing voor jouw mkb-bedrijf kan werken


PLAN EEN AFSPRAAK