Rebranding: Acuro, verbinden versterkt.

Acuro is op 1 november 2021 ontstaan uit Altavilla en Incendio. Zij zijn specialisten op het gebied van brandveiligheid en bouwprojectmanagement. Acuro staat voor verbinding.

Over Acuro

Acuro is in 2021 ontstaan uit de fusie tussen Altavilla en Incendio. Hierbij zijn zij krachten gaan bundelen om klanten beter te kunnen bedienen. Door de fusie ontstaat een robuuste, impactvolle organisatie met ruime vertegenwoordiging van specialismen. Naast brandveiligheidsadvies, huisvestingsvraagstukken en bouwprojectmanagement, zijn ook training en onderzoek belangrijke onderdelen van Acuro. Met onder andere trainingen op maat en het uitvoeren van feitelijk onderzoek blijven zij zichzelf en de markt verbeteren.

De samenwerking

De samenwerking tussen Acuro en Creatie Maakt Alles is logisch voortgevloeid uit  de bestaande samenwerking die er was tussen Altavilla en Creatie Maakt Alles. Door grote tevredenheid van beide partijen is Creatie Maakt Alles gekozen om de presentatie en communicatie rondom de fusie te laten verzorgen door Creatie Maakt Alles. De samenwerking met Altavilla liep al sinds 2016.

De uitvoering

In oktober 2021is er gestart met het creëren van een naam, logo en de communicatie uitingen rondom de fusie. Tijdens de presentatie van de fusie, begin november, is eerst iedereen intern ingelicht en vervolgens kwam het nieuws naar buiten. Zowel de interne als de externe communicatie en presentatie is  door Creatie Maakt Alles verzorgd. Hiervoor maakten we onder andere een luxe flyer, logo animatie, gepersonaliseerde flessen sterke drank, taarten en social media visuals. Daarnaast brengt de fusie ook interne veranderingen met zich mee waarvan gaandeweg de uitingen zijn ontwikkeld. Zo hebben de kantoren in Best en Utrecht branded kantoorwanden gekregen, hangen er stijlvolle Acuro vlaggen en zijn er visitekaartjes en vele templates ontwikkeld. Al deze communicatiemiddelen zijn volgens een volledig nieuwe huisstijl ontworpen die met Acuro is opgesteld. Daarnaast is er ook een nieuwe website (in ontwikkeling). Hier wordt zowel tekstueel als visueel en technisch een nieuwe website neergezet op basis van de bestaande websites van Altavilla en Incendio. Ook de website is geheel volgens de nieuwe huisstijl ontwikkeld. Tenslotte is er nog algemene marketingondersteuning gaande die maandelijks terugkeert. Denk hierbij aan social media berichten en projectupdates.

Creatie Maakt Alles is vanaf het begin van het proces betrokken wat zorgt voor een bijzondere relatie tussen beide partijen en een enorme drive naar hetzelfde doel. 

Het resultaat

Het resultaat is dat de fusie zowel intern als extern goed gecommuniceerd is en er voor het nieuwe, robuuste bedrijf Acuro een passende stijl en communicatie uitingen zijn ontwikkeld. Daarnaast ondersteunt Creatie Maakt Alles Acuro nog steeds bij verschillende marketingvraagstukken, operationeel en strategisch.

Opdrachtgever:

Acuro

Website:

https://acuro.nl