Ontwikkeling van een tweede receptenboek voor Frutesse

Frutesse is een welbekend merk voor veel Nederlanders. Hun producten zijn in veel Nederlandse keukens te vinden. De stroop die zij maken is meer dan alleen broodbeleg. Stroop is een geweldig ingrediënt voor vele lekkere recepten.

Over Frutesse

Frutesse is een Limburgs merk wat al sinds 1852 stroop produceert. Frutesse produceert de stroop met meer fruit dan ieder ander stroop merk. In veel supermarkten zijn producten van Frutesse aanwezig. Het merk is van oudsher bekend als broodbeleg. Echter is stroop van Frutesse ook een heerlijk ingrediënt voor vele recepten.

De samenwerking

Frutesse heeft Creatie Maakt Alles ingeschakeld om marketing ondersteuning te bieden. Onder andere het creëren van de eerste editie van het receptenboek ‘door fans, voor fans’. Daarnaast werken Creatie Maakt Alles en Frutesse samen om leuke content op de website, social media en offline te creëren. Hierin vinden Creatie Maakt Alles en Frutesse elkaar al sinds 2017.

De uitvoering

Na het enthousiasme over het eerste boek is Creatie Maakt Alles samen met fans van Frutesse aan de slag gegaan met een tweede receptenboek. Voordat we samen van start zijn gegaan is er een uitgebreid plan opgesteld waarin we de inhoud van het boek hebben vastgesteld. Zo is er bijvoorbeeld een zomer en winter gedeelte aan toegevoegd. Vervolgens hebben wij een landingspagina gemaakt waarop fans hun lekkerste stroop recepten hebben kunnen insturen. Ook is er een advertentiecampagne opgezet om inschrijvingen te werven. Nadat alle recepten verzameld waren, is er een selectie gemaakt van de recepten. Deze recepten zijn vervolgens door een echte chef kok bereidt. Via deze weg hebben we mooie foto's kunnen verzamelen voor in het receptenboek. Deze foto’s zijn samen met de recepten samengevoegd tot een receptenboek door onze grafisch vormgeefster Gwen. Nadat alles tot geheel is gebracht, is het verstuurd naar de drukker. De receptenboeken van Frutesse zijn vervolgens exclusief beschikbaar gesteld voor degene die hun bijdrage hebben geleverd door middel van het insturen van recepten en voor eventuele winacties op social media.

Het resultaat

Creatie Maakt Alles ondersteunt Frutesse op alle verschillende marketing gerelateerde vlakken. Van website en social media tot online advertising. Zo ook met het maken van een receptenboek. Ook het tweede receptenboek is met grote tevredenheid en enthousiasme ontvangen door Frutesse en haar fans.

Opdrachtgever:

Frutesse

Website:

https://www.frutesse.nl/