CMA Blog

Blogs

12 september, 2020
Als designer kun je niet 'Geen oplossing' hebben

Als grafisch vormgever kun je niet ‘geen oplossing’ hebben

Waarom schrijf ik deze titel zo? Nou precies omdat het zo voelt wanneer je in een designproces zit waarin je vast bent gekomen. Dan denk je niet van ‘er moet een oplossing zijn’. Nee, dan kom je op het punt dat je denkt ‘er kan simpelweg niet géén oplossing zijn’. Dat kan niet waar zijn!
30 augustus, 2020

Een nieuwe collega in ons team!

Sinds 1 augustus 2020 hebben we het genoegen om Karin de Keijzer in ons team te hebben. Zij is vanaf heden onze vaste grafisch vormgever en heeft in de afgelopen weken al bewezen hoe waardevol ze voor ons team is. Wij zijn blij dat ze aan boord is en we hopen dat we samen veel mooie creatieve producties mogen maken :-)
10 augustus, 2020

The willingess to communicate

In welke mate sta jij er voor open om als bedrijf met de wereld in contact te komen en om nieuwe mensen of bedrijven te ontvangen? Ik heb gemerkt dat dit een belangrijke basis is om een goed effect te creëren met de communicatie die je uitstuurt vanuit jouw MKB bedrijf.
16 juli, 2020

“De weg naar groei vinden”

In het kader van ‘Trots op mooi ondernemerschap’ zetten wij ondernemers graag in de spotlight. In dit verhaal vertelt Michel van Dooren hoe hij vanuit zijn specialisatie Business Development de brug vormt voor zijn opdrachtgevers van een goed idee naar een succesvolle realisatie.
9 juli, 2020

Kun je te veel promoten?

Eerlijk gezegd krijg ik niet vaak de vraag of je als MKB onderneming te veel zou kunnen promoten en communiceren. Maar via een omweg krijg ik die stelling toch regelmatig op mijn bordje.
22 mei, 2020

Hoe kom je tot effectieve reclameteksten?

Om maar even met de deur in huis te vallen met een paar vragen: Heb jij voor jouw MKB bedrijf een heldere positionering op papier staan? Weet jij hoe je jouw doelgroep effectief aanspreekt?
12 mei, 2020

Positioneer en communiceer.
Maar hoe dan?

Om maar even met de deur in huis te vallen met een paar vragen: Heb jij voor jouw MKB bedrijf een heldere positionering op papier staan? Weet jij hoe je jouw doelgroep effectief aanspreekt?
1 mei, 2020

17 jaar ondernemen.
17 ondernemerslessen.

Zeventien jaar geleden, op de Dag van de Arbeid, stapte ik als broekie naar de Kamer van Koophandel om mijn bedrijf in te schrijven. Mijn ondernemerschap heeft diverse koersen gevaren. Zowel positief als minder positief. Maar één ding is voor mij zeker: het ondernemerschap is de beste keuze ooit. Ik deel je graag 17 van mijn lessen. Misschien herken je er een aantal?
1 mei, 2020

Grote waardering voor vervolgcampagne Choices Support Center

Eind 2019 heeft Creatie Maakt Alles een campagne gedraaid voor Choices Support Center, waarin de gay-community werd aangeschreven om zich aan te melden voor een reeks […]
20 april, 2020

Te weinig, te laat

Creativiteit zit ‘m vandaag de dag niet perse in dat ene geniale idee. Het zit ‘m eerder in hoe komt mijn boodschap bij de juiste mensen aan en wat kan ik hiervoor doen. Want ‘te weinig, te laat’ is geen optie.
11 april, 2020

Verstoppen of gevonden worden…

De huidige omstandigheden in de markt en economie nodigen uit om je als MKB bedrijf te gaan verstoppen. Om even alles stil te zetten, of op zijn minst een tandje terug. Het onvermijdelijke effect is dan dat je minder tot niet meer gevonden wordt. Maar dat is een zorg voor later. Is dat zo?
1 april, 2020

On hold of meer zichtbaarheid?

In tijden van crisis maak je voor jezelf en je onderneming de keuze hoe daar mee om te gaan. Ga je 'on hold' of ga je juist meer in beweging? De tip die we keer op keer geven is; ben en blijf juist nu zichtbaar. Maak een tegenwaartse beweging!