Als je het zelf niet gelooft, zal het ook niet lukken. Aka: als je het zelf gelooft, zal het ook lukken.

Als je het zelf niet gelooft, zal het ook niet lukken. Aka: als je het zelf gelooft, zal het ook lukken.

Als je het zelf niet gelooft, zal het ook niet lukken. Aka: als je het zelf gelooft, zal het ook lukken.

Als je niet in je eigen marketingactiviteiten gelooft, dan zal het ook geen succes hebben. Daartegenover staat: als je wél gelooft in je marketingactiviteiten, in je boodschap en in je eigen campagnes. Dan zul je zien dat het ook vruchten afwerpt. Laten we er hierbij wel even vanuit gaan dat je gedegen en gefundeerd aan de slag gaat met je marketing. Oftewel, dat je niet maar lukraak rond schiet en communiceert (al is dat al beter, dan helemaal géén marketing).

Dan komt er nu een heel belangrijk aspect bij het doen van marketing. Marketing dient enthousiast door je organisatie heen te dansen. Mensen die het leuk vinden, erdoor gemotiveerd worden of zelfs geactiveerd worden. Wanneer jij of je team geen vertrouwen heeft in marketing, stop er dan maar mee. Want je zult er namelijk alles aan doen om te bewijzen dat het niet succesvol kan of zal zijn.

Hoe pak je dit aan? Marketing is een groeiproces. We zien binnen veel bedrijven dat het ‘och dat is toch onzin’ groeit naar ‘ik heb nog een leuk idee!’. Het heeft met commitment te maken. En die commitment creëer je door te beginnen, te laten zien wat marketing doet, mensen te betrekken en de successen ervan te delen.

Nu is mijn vraag aan jou: kan er binnen jouw bedrijf wel wat meer enthousiasme rondom het thema marketing komen? Dan kom ik graag een keer een uurtje met jou (en je team) sparren. Free of charge. Eens kijken of er iets te vinden valt waar het team enthousiast over is om in te zetten. Dan kan ik je daarbij de juiste tips geven voor onderzoek en inzet. Zodat we niet in de verkeerde vijver vissen of met een verkeerd product de markt op gaan. Als we de krachten bundelen, dan is marketing echt een feestje. Want als je het zelf gelooft… dan zal het ook lukken.

info@creatiemaaktalles.com | 06-52447951