Roeien met de riemen die voor het oprapen liggen

Roeien met de riemen die voor het oprapen liggen

Roeien met de riemen die voor het oprapen liggen

Dat is hoe je mkb-marketing aanvliegt. Niet eerst de greppel graven, het water erdoorheen sluizen, het bootje helemaal opknappen, het perfecte aantal roeispanen verzamelen. Nee, wij gaan áltijd van start met die marketingacties die eerder succesvol zijn gebleken of met dat wat er nu voorhanden is. Wanneer we te lang in een ivoren torentje verdwijnen om het allemaal perfect klaar te maken en de marketing een goede vaart te wensen, dan zul je zien dat het budget op is, de tijd te kort blijkt én het benodigde resultaat te lang uitblijft.

 

Natuurlijk is dit niet altijd het geval. Maar we zijn er wel altijd op voorbereid. Want we weten dat we vaak een onvoorziene barrière tegenkomen. En geloof me, ik kan er een boek schrijven over dingen die we tegenkomen die we écht niet hadden verwacht (goed verstopt onder water, om maar binnen het thema te blijven).

 

Wij hebben geen standaard draaiboek dat we bij ieder mkb-bedrijf doorlopen. Wij kijken altijd hoe we op creatieve wijze de meest slimme en effectieve marketingacties kunnen inzetten die ‘zoden aan de dijk zetten’. Waar we op verder kunnen bouwen. En dán kunnen we parallel daaraan starten met het optimaliseren van de uitingen, dashboards, marktinzichten, boodschap, strategie, etc.

 

Dat is een superleuk spelletje. Zie ons maar als de marketingcoach die zelf mee te water gaat. Wij moedigen onze klant aan om door te zetten, vertrouwen te hebben in de route die we zijn ingeslagen om vervolgens samen een feestje te vieren als we beoogde doelstellingen hebben behaald.

 

 

Wij zijn er dus op voorbereid dat we niet in een rustig vaarwater aan boord stappen. Maar we hebben wel altijd dat plaatje voor ogen dat we die stabiliteit (samen!) creëren. Idealiter bouwen we de marketing van jouw mkb-bedrijf zo uit dat je het uiteindelijk intern zelf kunt invullen met goed opgeleide en getrainde specialisten.

 

info@creatiemaaktalles.com | 06-52447951