Ons Verhaal II, een boek met persoonlijke verhalen van 21 Oost-Brabantse familiebedrijven

Ons Verhaal II, een boek met persoonlijke verhalen van 21 Oost-Brabantse familiebedrijven

21 verhalen tot één geheel brengen? Jazeker! Dit is het tweede boek dat Albert Dominicus van Adagium bedrijfsoverdrachten uitgebracht heeft. Gericht op ondernemers van 21 familiebedrijven die hun persoonlijke verhaal vertellen. Creatie Maakt Alles is gevraagd om deze klus op te pakken.

Over Adagium

Adagium bedrijfsoverdrachten begeleidt ondernemers bij koop, verkoop, fusie en financiering van ondernemingen, tevens verrichten ze bedrijfswaarderingen. Zij handelen al jaren vanuit twee basisprincipes; respect voor iedere ondernemer én ieder bedrijf verdient een goed vervolg. Adagium is voornamelijk actief in de regio’s Oost-Brabant en Noord-Limburg. Familiebedrijven zijn dan ook een belangrijke pijler binnen het klantenbestand van Adagium.

Het idee

Vijf jaar geleden bracht Adagium ter ere van hun 10-jarig bestaan Deel 1 uit van Ons Verhaal. Destijds gericht op Veghelse familiebedrijven. Nu viert Adagium haar 15-jarig bestaan en ontstond het idee om Deel 2 te maken. Dit keer ligt de focus op familiebedrijven in de regio Oost-Brabant. De ondernemers werden geïnterviewd en vertelden hun persoonlijke verhaal over de geschiedenis van het familiebedrijf, het opgroeien in een ondernemersgezin en het proces rondom bedrijfsopvolging. Allen hebben ze het bedrijf overgenomen van de vorige generatie.

Deel 2 is gericht op een grotere regio die past. Een boek waarin 21 Brabantse familiebedrijven samen vertellen over hun ondernemerschap. 21 ondernemers interviewen en daar een mooi geheel van maken was het doel.

De uitvoering

Creatie Maakt Alles heeft het volledige project gecoördineerd. Samen met Albert zijn alle gesprekken gevoerd met de ondernemers. Daar zijn vervolgens mooie verhalen van gemaakt. Daarnaast heeft Creatie Maakt Alles de volledige vormgeving, het redactiewerk en de drukwerkbegeleiding voor haar rekening genomen.

Het resultaat

De uitwerking en oplevering van het boek heeft enkele maanden in beslag genomen. Vele uren zitten erin om tot een prachtig eindresultaat te komen. Tijdens de boekpresentatie is het boek van Albert Dominicus overhandigd aan alle geïnterviewde ondernemers. Zowel Adagium als Creatie Maakt Alles kijken met trots terug op het boek 'Ons Verhaal II' van Adagium.

Albert Dominicus: “Creatie Maakt Alles kent onze organisatie, weet hoe we werken en heeft wederom een geweldig eindproduct opgeleverd: een boek dat onze verwachtingen overtroffen heeft."

Meer over het boek ‘Ons Verhaal II’

Vanzelfsprekend is er veel aandacht en publiciteit geweest rondom het uitbrengen van dit bijzondere boek. We hebben enkele interessante links op een rij gezet:

https://www.adagium.nl/nieuw-boek-van-albert-dominicus-ons-verhaal-ii 

https://www.adagium.nl/boekpresentatie-ons-verhaal-ii 

https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/vijftienjarig-adagium-uit-veghel-doet-gauw-zo-n-twintig-bedrijfsovernames-per-jaar~aec0ccbbb/

Opdrachtgever:

Adagium

Website:

https://adagium.nl