Wederom Brabantse ondersteuning tijdens de kickoff Week van het Verkeer

Wederom Brabantse ondersteuning tijdens de kickoff Week van het Verkeer

De week van 9 tot 13 maart jl. stond in het teken van de Week van het Verkeer 2020. Tijdens deze week zijn door Verkeer & Meer, onderdeel van de Vervoerregio Amsterdam, op meerdere scholen in de regio activiteiten georganiseerd om kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust te maken. Naar aanleiding van een succesvolle eerste samenwerking in 2019 is Creatie Maakt Alles dit jaar opnieuw ingeschakeld. Dit keer om de kick-off op de Roelof Venema school te Amstelveen en Jenaplanschool de Regenboog te Assendelft van A-tot-Z mee te organiseren.

Verkeerseducatie is van levensbelang

Verkeer & Meer werkt samen met gemeenten, scholen en vele anderen partijen aan het verhogen van de verkeersveiligheid. Dit doen ze door middel van effectieve verkeerseducatie, campagnes en voorlichtingsactiviteiten. De Week van het Verkeer is hier een goed voorbeeld van. Tijdens de activiteitenweek én campagne maken ze kinderen, ouders en scholen extra verkeersbewust. Rond een drukke stad als Amsterdam en in de regio zijn kinderen nog steeds te vaak het slachtoffer van verkeersongevallen. We willen allemaal dat kinderen veilig op school komen en veilig weer thuis. Goede verkeerseducatie is daarbij van levensbelang! 

De spil in het web

Co-workers Nikita en Joyce namen de rol van centraal aanspreekpunt op zich. Ze vormden de spil tussen alle partijen en zorgde ervoor dat deadlines behaald werden. Zo stonden ze nauw in contact met de opdrachtgever, beide kick-off scholen en de betrokken accountmanagers en communicatiemedewerkers. Ook waren zij het aanspreekpunt voor de cateraar, fotografen en coördineerden ze de plaatsing van een krijtuiting op één van de schoolpleinen.

Daarnaast creëerden Nikita en Joyce meerdere post updates welke in de weken voorafgaand aan de Week van het Verkeerd gedeeld werden op social media. De lokale pers, wethouder en wijkagenten waren allen uitgenodigd om zo nog meer aandacht te generen voor de boodschap van deze campagne. Bijkomend voordeel: de aanwezigheid van de wethouder en wijkagenten maakte het nog indrukwekkender voor de kinderen.

900 enthousiaste kinderen

Na alle voorbereiding was het op maandag 9 maart zover! Op beide scholen werd de Week van het Verkeer 2020 feestelijk geopend met als moment suprême op beide locaties: de aanwezige wethouder die samen met een leerling door een lintje fietste terwijl andere kinderen confetti poppers de lucht in schoten. Maar liefst 900 enthousiaste leerlingen (op beide scholen) en ouders waren hier getuigen van.

Beide kick-off’s verliepen soepel en waren een succes. Ook hebben de door Nikita en Joyce ingeschakelde fotografen alle festiviteiten prachtig weten vast te leggen. De organisatie van de Week van het Verkeer heeft laten weten dat ze zeer tevreden waren over het verloop van de kick-off’s en dat de scholen de organisatie als super goed hebben ervaren.

Lees meer over Week van het Verkeer in deze infographic (gemaakt door Joyce) of bezoek www.weekvanhetverkeer.nl.

Leuk om te weten: de infographic is dit jaar voor het eerst opgemaakt met als doel deelnemers, gemeentes en andere belangstellende te laten zien wat de Week van het Verkeer precies inhoudt. 
 
Opdrachtgever:

Vervoerregio Amstedam

Website:

www.weekvanhetverkeer.nl/