Marketingondersteuning voor Bolier

Creatie Maakt Alles is dé deeltijdmarketingafdeling voor MKB-bedrijven. En zo ook voor Bolier. Bolier is leverancier op het gebied van (onderdelen van) scheepsmotoren en bijhorende services. In 2019 was Bolier op zoek naar een marketingbureau die voor hen de marketing- en communicatieactiviteiten kan coördineren en uitvoeren. Toen is de samenwerking met Creatie Maakt Alles van start gegaan. Hierbij was de wens om de marketing planmatig en strategisch in te vullen, met als doel het actief bereiken van de doelgroep, meer zichtbaarheid en het promoten van nieuwe dienstverleningen.

Op basis van strategische sessies en interne interviews met de verschillende afdelingen van Bolier, heeft Creatie Maakt Alles een marketingplan en bijhorende jaarplanning opgezet. Hierna zijn we aan de slag gegaan met de uitvoering hiervan.

Website optimalisatie
Eén van de activiteiten die we hebben uitgevoerd is het optimaliseren van de website van Bolier. Op basis van de resultaten van een (zoekwoorden) onderzoek zijn er verbeteringen aangebracht (zowel qua paginaopbouw, tekst als beeld) die zorgen voor een betere organische vindbaarheid.

Lancering Engenius
In 2020 lanceert Bolier Engenius. Engenius is het eerste online platform waar de klant eenvoudig en snel MaK onderdelen kan bestellen en toegang heeft tot alle servicedocumenten van de MaK motor. Bolier is de officiële MaK dealer van Europa – MaK is onderdeel van Caterpillar en produceert (onderdelen van) scheepsmotoren. Via Engenius wil Bolier het bestelgemak verbeteren. Creatie Maakt Alles heeft de merknaam, logo en huisstijl voor dit platform ontwikkeld. Daarnaast hebben we Bolier ondersteund bij de lancering in het huidige relatienetwerk, zodat zij op de hoogte zijn van het paltform, en hebben we de flyers, folders en een landingspagina ontwikkeld.

Naast bovenstaande activiteiten adviseren wij Bolier ook met betrekking tot de dagelijkse marketingvoering. De samenwerking verloopt voorspoedig en we zijn trots dat we voor een mooi bedrijf als Bolier de marketing mogen verzorgen.

Opdrachtgever:

Bolier

Website:

https://bolier.nl///