Marketingondersteuning voor Blundstone

Sinds 2018 ondersteunt Creatie Maakt Alles schoenenmerk Blundstone op het gebied van marketing. We dragen bij aan de opzet en uitvoering van het marketingplan voor Blundstone Benelux. Dit houdt in dat we de content voor social media creëren, de retailers maandelijks op de hoogte houden via digitale nieuwsbrieven en helpen bij de opzet en uitvoer van online-campagnes. Kortom, we zorgen ervoor dat Blundstone zichtbaar is en dragen bij aan de verhoging van de naamsbekendheid. De afgelopen jaren hebben we in co-creatie al diverse leuke en effectieve marketingcampagnes uitgevoerd.

Het vergroten van de online zichtbaarheid
We verzorgen de wekelijkse social media updates voor Blundstone op de kanalen Facebook en Instagram. Door middel van afwisselende content op beide kanalen promoten we Blundstone en genereren we meer volgers. Het doel hiervan is een hechte achterban aan fans verzamelen en wanneer mogelijk samen met hen Blundstone op de kaart zetten. Een mooi voorbeeld hiervan is een voorjaarscampagne waarbij we op zoek gingen naar fashion bloggers. We zijn via social media op zoek gegaan naar fans die 6 tot 10 weken lang leuke foto’s met hun (gekregen) Blundstones wilden maken. Dit beeldmateriaal had een bereik van 125 000 personen. Ook worden er regelmatig online advertisement campagnes opgezet. Hiervoor maken wij bijhorende landingspagina’s. Een voorbeeld hiervan is de campagne waarbij we de retailers uitnodigen voor een afspraak  met Blundstone bij hét Amsterdam Fashion Trade Event van het jaar. Retailers konden zich via de landingspagina inschrijven voor een afspraak.

Nieuwsbrief naar de retailers
Creatie Maakt Alles is ook verantwoordelijk voor de maandelijkse nieuwsbrief gericht aan de retailers die Blundstone verkopen. De brief bestaat uit belangrijk nieuws over Blundstone en haar producten, een link naar mooie Blundstone beelden en tips voor het (online) promoten van de schoenen, zodat zij dit kunnen toepassen op hun eigen kanalen.

Campagne Eurosonic Noorderslag Festival
Blundstone voert regelmatig online marketingcampagnes. Deze campagnes zijn vaak gebonden aan een seizoen of event. Creatie Maakt Alles draagt bij aan de opzet en uitvoering van deze campagnes.

Een mooi voorbeeld hiervan is de campagne omtrent het Eurosonic Noorderslag Festival. Eurosonic Noorderslag is al jaren hét festival om nieuw muziektalent te spotten en trekt elke editie ruim 45.000 bezoekers van 44 verschillende nationaliteiten naar het centrum van Groningen. Door middel van geografische targeting hebben mensen die zich in een straal van 1 km rondom de winkel van de lokale retailer bevonden, een advertentie van Blundstone en Happy Walker te zien gekregen op hun Facebook en Instagram account. Het doel hiervan was om mensen bewust te maken van Blundstone als festivalschoen en dat ze te koop zijn midden in het centrum van Eurosonic Noorderslag. De winkel werd voorzien van etalagemateriaal. Dit heeft geleid tot een stijging van het aantal verkopen.

Creatie Maakt Alles kijkt uit naar een toekomst, waarin we kunnen zorgen dat de naamsbekendheid en verkoop van de schoenen van Blundstone blijft oplopen.

Opdrachtgever:

Blundstone

Website:

https://blundstone.nl//