Logo & huisstijl Logement 1818


Voor bed & breakfast Logement 1818 ontwikkelde Creatie Maakt Alles een logo en huisstijl. Het verhaal en onderbouwing hierbij, dat we bij de ontwikkeling van het logo hebben neergezet, delen we graag met je.

Bed & Breakfast Logement 1818 staat voor klasse en kwaliteit. Het logo dient een echte aanvulling te zijn op het pand en zijn inrichting, waarbij de historie in verbinding wordt gebracht met de moderne tijd.
Het logo is als een embleem of zegel dat gevormd wordt door een goudkleurige cirkel met een patroon. Daarbinnen staat de naam. Het woord logement is opgezet met een warm, persoonlijk en levendig lettertype. Dat vertaalt de persoonlijke touch en de gastvrijheid die jullie bieden. Het getal 1818 is in een authentieke letterstijl opgezet, wat statig en chic is. Dit past bij het jaartal en de herkomst van het pand. Deze twee lettertypes versterken elkaar door ze samen te voegen.

De kleurstelling van het goud met een lichteffect erin (verloop) zorgt dat het logo levendig is. Het logo wordt dynamisch. De kleuren in het logo zijn donkergrijs met een goud-geel verloop. Deze kleuren hebben een contrast en versterken elkaar. Het goud-geel zouden we in drukwerk met goud foliedruk kunnen maken, dan wordt het écht met een goude kleur gedrukt.

Het logo is minimalistisch, heeft weinig toeters en bellen maar door de klasse die het uitstraalt weet de kijker direct wat hij kan verwachten. Daarnaast spreekt het logo een algemene doelgroep aan, de boven gemiddelde besteder en sluit daarbij geen subdoelgroepen uit. Zowel golvers, fietsers, wandelaars, als zakelijke reizigers kunnen zich aangetrokken voelen door de uitstraling van Logement 1818.