Lancering nieuw concept en meer online zichtbaarheid voor DB Sport

Lancering nieuw concept en meer online zichtbaarheid voor DB Sport

Vanuit Daniël Blinker van DB Sport kregen wij de vraag om zijn nieuwe concept onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Daniël Blinker is een personal trainer uit Rotterdam die mensen begeleidt naar een gezonde lifestyle en succes op het gebied van training- en voeding.

In het verleden is Daniel werkzaam geweest als chef-kok en met zijn nieuwe concept brengt hij zijn passie voor sport en koken samen. Hij richt zich hierbij op high-performers, mensen die topsport beoefenen wat hun werk betreft. Het nieuwe concept houdt in dat DB Sport zijn klanten voorziet van personal training en een dagelijkse verse maaltijd. Om deze maaltijden te bereiden staat hij dagelijks om 04.00u op. Zo maakt hij het voor zijn klanten toegankelijker om, naast hen carrière, ook aandacht te besteden aan het opbouwen en onderhouden van een gezonde lifestyle.

Brainstormsessie
De samenwerking met Daniël ging van start met een brainstormsessie waarbij we hebben gespard over wat Daniël onderscheidt van andere trainers, wat de meeste effectieve manier is om zijn concept te promoten onder zijn niche doelgroep en hoe we DB Sport beter als merk kunnen positioneren. Hier kwam o.a. zijn zichtbaarheid op LinkedIn als belangrijk speerpunt naar voren en het updaten van de informatie op zijn website.

Optimalisatie LinkedIn en website
Op basis van specificaties van de doelgroep hebben we een leadlijst op LinkedIn geselecteerd. De personen uit deze leadlijst hebben allemaal een connectieverzoek met een gepersonaliseerd bericht van Daniël ontvangen. Daarna was het aan Daniël om het gesprek met geïnteresseerden aan te gaan. Om hen te kunnen doorverwijzen naar een pagina met informatie over zijn Ultiem en Ultiem+ pakket is er een landingspagina binnen zijn eigen website gecreëerd. Ook kreeg de algemene pagina over Daniël een update. Ook is Daniël zelf actief gaan posten op LinkedIn om zo organisch bereik te creëren en zichtbaar te blijven op de tijdlijn van zijn nieuwe volgers.

Het resultaat
Deze acties resulteerden in meer zichtbaarheid en bereik en een groei van 300 naar meer dan 1200 relevante connecties binnen slechts enkele weken. Daniel heeft vanuit zijn (nieuwe) connecties erg veel positieve reacties ontvangen over zijn concept en de manier persoonlijke manier waarop hij deze onder de aandacht brengt. Dit enthousiasme stimuleerde Daniël om zelf ook actiever artikelen en video’s te delen op LinkedIn. Wij vinden het gaaf om te zien hoe Daniël dit oppakt! Een mooie persoonlijke post werd in enkele dagen maar liefst door 7100 personen bekeken. Wij zijn er zeker van dat wanneer Daniël dit doorzet, zijn zichtbaarheid alleen nog maar beter wordt. Niet alleen zijn concept is onderscheidend, ook zijn aanpak. En dat is de kracht van Daniël.

Opdrachtgever:

DB Sport

Website:

https://dbsport.nl/