Te weinig, te laat

Te weining, te laat

Voor ieder bedrijf is marketing noodzakelijk. Anders ontstaat er simpelweg geen naamsbekendheid, zichtbaarheid, aanvraag of verkoop. We merken vaak dat marketing als een kostenpost wordt gezien, in plaats van een investeringspost. Er dient eerst marketing ingezet te worden alvorens er resultaat uit voortkomt. Dat maakt marketing misschien ook wel een beetje spannend en ontastbaar.

We geven je graag een aantal tips die je mogelijk een andere kijk op de waarde van marketing geven:

  • De resultaten van marketing staan volledig in verhouding met de hoeveelheid communicatie en acties die je uitzet. Denk hierbij aan het aantal post updates, nieuwsbrieven en blogs die je uitstuurt. Of de hoeveelheid advertenties die je geplaatst hebt.
  • De grootte van je bereik is hierbij ook relevant. Adverteer je alleen bij jou in de straat of probeer je heel Nederland of zelfs de wereld te bereiken? Hoe groter je bereik, hoe groter de kans op interesse en inkomende aanvragen.
  • Het succes van een event, seminar/webinar of lancering is volledig afhankelijk van een tijdige start en voldoende adequate promotie. De voorbereiding van een event omvat 80% van de werkzaamheden. De uitvoering van het event zelf zo’n 20%.
  • Doe meer marketing dan de capaciteit (voor uitvoering) in je bedrijf aanwezig is. Je zult verstelt staan hoe creatief men wordt om de inkomende aanvragen uitgevoerd te krijgen.

Bereik de juiste mensen

Het belangrijkste advies dat wij je willen meegeven, zeker in deze tijd, is dat te weinig marketing en te laat ingezette marketing geen optie is. ‘Te weinig, te laat’ levert een vermindering in resultaten. Creativiteit zit ‘m vandaag de dag niet perse in dat ene geniale idee. Het zit ‘m eerder in hoe komt mijn boodschap bij de juiste mensen aan en wat kan ik hiervoor doen. Want ‘te weinig, te laat’ is geen optie.