Slimme acties voor free publicity

Slimme acties voor free publicity

Slimme acties voor free publicity

Bij nieuws binnen je MKB bedrijf wil je graag in de publiciteit komen. De lancering van een product, verandering in de bedrijfsstructuur, het behalen van een mooie prijs of erkenning, etc. Dat soort situaties zijn positief voor je bedrijf en naamsbekendheid. En het is potentiële free publicity. Daarom schrijven we een persbericht over het nieuws en sturen deze uit naar alle relevante redacties van kranten, websites, tv en radio.

Hoe vergroot je nu de kans op publiciteit?

Ik kan je op voorhand vertellen dat goede contacten hebben bij de redactie altijd in je voordeel is. Maar die vlieger gaat natuurlijk niet altijd op. Dus dan dienen we toch een strategie in te zetten. Goed nieuws… het is mogelijk. De kunst is om regelmatig voorbij te komen met berichtgevingen. Zorg dat je zichtbaar wordt bij de redactie. Ook dat is namelijk marketing, waarbij je eerst je naamsbekendheid en vertrouwen bij de redactie wint.

Maar heb ik wel voldoende nieuws?

Wanneer je een bericht publiceert of een productlancering, dan kun je datzelfde bericht prima drie keer opnieuw naar je perslijst uitsturen. Zorg er echter voor dat het artikel steeds een beetje anders geschreven is, vanuit een andere invalshoek. Laat er niet te veel tijd tussen de artikelen komen. Dan verlies je de kracht van herkenning. Maar geloof me, wanneer je vaak genoeg voorbij komt met een artikel of interview over een specifiek onderwerp… dan word je op een dag benadert en als autoriteit gezien.

Bij Fysikos Voeding ging het net zo

Fysikos Voeding organiseert maandelijks een waardevolle lezing waarbij mensen inzichten krijgen over wat bepaalde voeding voor effect op je darmen en gezondheid kan hebben. Elke maand was er een lezing over voeding, maar steeds vanuit een ander viewpoint. Voor elke lezing schreven we een persbericht en stuurden dit uit naar alle lokale pers. Deze artikeltjes werden al vlot opgepakt door de redactie. Momenteel zit de eigenaresse in een vaste rubriek van een radioprogramma. Zij wordt nu gevraagd om haar kennis te delen. Hoe mooi is dat?

Zo valt er voor ieder bedrijf en voor ieder onderwerp wel een reeks van onderwerpen te bedenken waarover je een persbericht of waardevol artikel kunt schrijven. Ben jij nieuwsgierig hoe dit voor jouw MKB bedrijf kan werken? Bel of mail ons gerust. Wij denken graag mee.