MKB Marketing: roeien met de riemen die je hebt

MKB Marketing: roeien met de riemen die je hebt

MKB Marketing: roeien met de riemen die je hebt

Als MKB’er spring je bij het woord marketing misschien niet meteen een gat in de lucht. Je denkt aan de investering die je moet maken, de mensen die je hiervoor moet inzetten en de hoeveelheid werk dat het met zich teweegbrengt. Dit hoeft echter niet zo te zijn!

Laten we beginnen met de betekenis van marketing te geven. Marketing is het gehele proces vanaf het ontwikkelen van een product of dienst tot het in de markt brengen bij de doelgroep ervan. Dus niet alleen het maken van een advertentie is marketing, ook productontwikkeling is hier onderdeel van. Bij het ontwikkelen van een nieuw product ga je namelijk eerst kijken of er wel behoefte is voor jouw product of dienst. Het is bijvoorbeeld ook een taak van de marketingafdeling dat er voldoende producten op voorraad zijn. (Oftewel, dat je kunt leveren op het moment dat aanvragen stijgen). Met MKB-marketing leveren wij een essentieel onderdeel van de marketingcyclus. Wij zoeken uit, bij de klant, wat er nodig en gewenst is om met de inzet van marketing te verbeteren. Elke vorm van presentatie van jouw bedrijf is marketing. Als MKB-bedrijf kun je verschillende doelen hebben; bijvoorbeeld naamsbekendheid vergroten, een grotere afzetmarkt vinden of het tevreden houden van bestaande klanten. Maar hoe bereik je nu die doelen?

Handen uit de mouwen

Wij geloven in een no-nonsense aanpak. Wat heeft het bedrijf nodig om het gewenste doel te behalen? Idealiter zou een bedrijf een bodemloze pot met goud hebben om in het marketingproces te steken, maar dit is niet realistisch. De meest ideale situaties zijn vaak voor de MKB’er niet direct realiseerbaar. Ieder MKB-bedrijf heeft een ander doel dat hij met marketing wil realiseren. En wij creëren een aanpak die aansluit bij de situatie van het bedrijf en zijn klant. Dit doen we door met zo min mogelijk middelen een zo groot mogelijk effect te realiseren. Zo kan er gekeken worden naar de huidige stand van zaken en vanuit dat punt actie ondernemen. Bestaande marketingactiviteiten worden aangescherpt en verbeterd, met altijd het wenselijke doel van de MKB’er in ons achterhoofd. Het is kijken naar wat een bedrijf al in huis heeft en daar zo veel mogelijk uit te halen. Letterlijk roeien met de riemen die je hebt. We gaan zo snel mogelijk roeien en vaart maken, om te bewijzen dat marketing daadwerkelijk een verschil maakt. Dat is namelijk waar het om draait, om een effect te creëren waar je als bedrijf iets aan hebt. We kijken naar wat er nodig is en hoe we dat zo snel en goed mogelijk kunnen verbeteren. Niet eerst een plan van twintig A4’tjes en vijf maanden verder, maar meteen de handen uit de mouwen.

Terwijl we al aan het roeien zijn, is het natuurlijk ook belangrijk het resultaat in de gaten te houden. Wat werkt wel en wat werkt er niet? Dit kan naast de marketingactiviteiten plaatsvinden. Zo zijn we bezig én tegelijkertijd evalueren we. Op die manier bereiken we samen het meest!

Deeltijd is ideaal

Omdat veel MKB-bedrijven nog niet toe zijn aan een fulltime marketingmedewerker is een deeltijdoplossing met een externe partij ideaal. Op deze wijze kan er professioneel aan het imago van het bedrijf gewerkt worden, zonder de kosten van een fulltime medewerker te hebben. Dit kan op basis van het gewenste aantal uren per week, maand of jaar.

We werken bij veel bedrijven aan creatieve oplossingen en campagnes, daarom krijgen de mensen van Creatie Maakt Alles geen tunnelvisie. Altijd fris en actueel. Wanneer de tijd rijp is om werkzaamheden binnen het bedrijf over te dragen, leidt Creatie Maakt Alles de aangewezen persoon stap voor stap op.

Wil jij weten wat Creatie Maakt Alles voor jouw MKB-bedrijf kan betekenen?

Mail dan: info@creatiemaaktalles.com