Kun je te veel promoten?

Kun je te veel promoten?

Eerlijk gezegd krijg ik niet vaak de vraag of je als MKB onderneming te veel zou kunnen promoten en communiceren. Maar via een omweg krijg ik die stelling toch regelmatig op mijn bordje. Bijvoorbeeld:

  • “Als ik een bericht in de nieuwsbrief deel en ik post hem daarna ook nog eens op social media… krijgen mensen mijn berichten dan niet te veel te zien?”
  • “In de zomertijd doen we minder marketing, dan zijn mensen veelal niet op kantoor of zijn ze veel te druk met de vakantieplanning”. 

Maar ik houd je niet langer in spanning hoor. Ik kan heel kort en krachtig zijn in mijn antwoord: nee, je kunt niet te veel promoten. Je kunt hooguit verkeerd promoten, maar de juiste promotie kun je nooit te veel doen. Promotie en marketing werkt als een katalysator voor het bedrijf. Denk er maar eens over na:

Bij de inzet van goede marketingacties zorg je voor een continue toestroom van aanvragen en verkoop. Het helpt dus bij groei, het helpt bij financiële middelen, het helpt bij het werven van goede mensen. Marketing draagt bij aan élke afdeling binnen het bedrijf.

Zomerstop?

Wanneer het voor jouw MKB bedrijf belangrijk is om deze zomer géén terugval of dip te krijgen, dan adviseer ik je om de marketing gewoon in dezelfde tred door te zetten. Een stop in je marketing levert je zomaar een vertraging in nieuwe aanvragen op van zeker 6 weken. Tel daar drie vakantieweken bij op en je loopt zomaar 2 maanden achter.

Misschien denk je nu dat ik voor eigen parochie predik. Ben maar niet bang, ik zal niemand dwingen om marketing of promotie te gaan doen. Maar misschien geeft het je een nieuwe kijk. Ik zou me namelijk schuldig voelen als ik je het advies niet zou hebben gegeven, terwijl het er voor jou MKB bedrijf wel toe doet.