Ga in de schoenen van de klant staan

Ga in de schoenen van de klant staan

Ga in de schoenen van de klant staan

Het klinkt heel eenvoudig. Maar ik kan je verzekeren dat het vaak wordt vergeten. Misschien herken je dit wel: jij als MKB ondernemer bent in contact met zoveel klanten en relaties in je netwerk, dat jij weet wat het beste voor hen is. Dat klopt. Je bent niet voor niets een professional in je branche geworden. Heb je er wel eens over nagedacht dat jouw klant of prospect nog niet op dat punt is, om dat óók zo te zien?
Wanneer je een advertentie, mailing of boodschap uitstuurt, ga dan in zijn schoenen staan. Zorg er voor dat je uitgaat van wat hij denkt, ziet en weet. Dát is namelijk reëel voor hem. Pas wanneer je vanuit die positie een boodschap naar hem uitzendt zal hij zich begrepen voelen en kan hij geïnteresseerd raken in wat je hem te bieden hebt.

Verander niet steeds van ‘schoenen’.

Een andere tip die ik je in die communicatie meegeef is dat je in jouw advertentietekst of artikel niet steeds van positie (of schoenen) verandert. Daarmee bedoel ik dat je de ene keer het onderwerp belicht vanuit jou als professional of specialist, de andere keer het onderwerp belicht vanuit de mogelijke koper en weer een nadere keer vanuit de positie van een bestaande gebruiker. Dat brengt de lezer in verwarring. Houd daarom altijd vast aan één positie, en dus één paar schoenen waar je in gaat staan.

Hoe achterhaal je dat?

Om te achterhalen wat nu die visie en realiteit van jouw klant is, kun je onderzoek doen. Dat klinkt misschien meteen wat zwaar, maar met 3 tot 5 vragen kom je al veel te weten. Daar kun je vervolgens perfect je communicatie op afstemmen. Succes verzekerd!