Ho Ho Ho Hoe pak ik als MKB bedrijf uit met de feestdagen?

Ho Ho Ho Hoe pak ik als MKB bedrijf uit met de feestdagen?

Relatiegeschenke voor MKB Bedrijven

Ho Ho Ho Hoe pak ik als MKB bedrijf uit met de feestdagen?

We zien veel MKB bedrijven worstelen met de vraag ‘Wat doen we met de feestdagen naar onze relaties toe?’. Wij zitten regelmatig in die brainstorm om tot een goed en passend idee te komen.

Wij stellen daarbij een aantal vragen:

 • Wat is het doel?
  Wat wil je bereiken met het sturen van een kerstkaart of geven van een relatiegeschenk?
  Is het een bedankje voor de fijne samenwerking, is het een onderdeel van je sales funnel of heb je iets (nieuws) te vertellen wat je graag rondom de feestdagen wilt delen met je netwerk.
 • Een verplicht nummertje?
  Heb je het gevoel dat je mee ‘moet’ doen (is het een verplicht nummertje)?
  Als het echt een ding is om in jouw sector iets te geven of sturen tijdens de feestdagen kan het wel eens belangrijk zijn om daar gewoon aan mee te doen. Of voel je de vrijheid om dit op een ander moment in het jaar te doen, zodat je meer opvalt dan in de drukte van de feestdagen geschenken.
 • Wat voor budget wil je hieraan besteden?
  Wij kunnen ons voorstellen dat je anders uitpakt naar je grotere relaties dan naar de kleinere. Wil je hier onderscheid in maken en/of heb je dan een idee wat voor budget je gemiddeld per relatie wilt uitgeven?
 • Maak het persoonlijk
  Wil je een persoonlijk geschenk geven of juist één hetzelfde voor iedereen?
  Denk aan een cadeau dat aansluit bij de persoonlijkheid van je relatie. Drinkt hij koffie of juist thee bijvoorbeeld, of wil je het cadeau zelf personaliseren met het logo van je relatie. Maar denk ook aan een handgeschreven kaart met een persoonlijke noot, in plaats van hetzelfde kaartje naar iedereen.
  Heb je tijd om het relatiegeschenk persoonlijk te gaan brengen? Of wil je graag dat het per post komt. Op welke wijze wil je dan impact maken, op het moment dat het relatiegeschenk arriveert?
 • Steun anderen
  Vind je belangrijk of leuk om iemand uit je netwerk te steunen en via hem/haar een relatiegeschenk te regelen? Eén van onze klanten heeft bijvoorbeeld twee Kaldi winkels en verzorgt prachtige koffie & thee geschenken.
  Of je verbindt je relatiegeschenk aan een mooi maatschappelijk initiatief of goed doel. Denk hierbij aan het geweldige initiatief van Brownies & downieS om online brownies en blondies te bestellen, eventueel met een gepersonaliseerde kaart erbij.

Dit zijn vragen die je jezelf kunt stellen en die je helpen om vorm te geven aan een passend relatiegeschenk. Denk niet te ‘traditioneel’ dat is helemaal niet nodig. Maar denk ook niet te moeilijk, een persoonlijke noot bijvoorbeeld heeft vaak en verrassend effect!

Heb jij nog geen inspiratie en wil je even sparren? Bel even met één van onze teamgenoten van het creA-team!