Deel 4 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Deel 4 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

what is you story question - text in vintage letterpress wood type printing blocks with a cup of coffee

Deel 4 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

De tips en tricks van deze week gaan in op de inhoud van jouw social media berichten. Dat je met storytelling en verhalen een groter organisch bereik realiseert én hoe je via Instagram slim met hashtags werkt om een groter bereik te realiseren. Doe er vooral weer je voordeel mee!

  1. Het vertellen van jouw boodschap in de vorm van storytelling geeft een leuke afwisseling in de schrijfstijl. Zo kun je een vacature bijvoorbeeld onder de aandacht te brengen door één van je huidige medewerkers in een soortgelijke functie er over te laten vertellen. Of je vertelt een verhaal (zoals je het aan de keukentafel zou vertellen) die je hebt meegemaakt met een klant of relatie. Berichten die als een verhaal(tje) vertelt worden zijn voor de doelgroep makkelijk en leuk om te lezen. Bij de berichten die je hebt is dus de vraag: hoe kun je dit vanuit een verhaal vertellen, in plaats vanuit een mededeling.

Overigens is gebleken dat wanneer je adverteert op social media met een storytelling insteek, dat deze advertenties over het algemeen beter scoren! Doe er je voordeel mee dus.

  1. Ben jij met jouw MKB bedrijf ook actief op Instagram? Dan zul je vast wel ontdekt hebben dat dit platform weer anders van opzet en gebruik is dan bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Linkedin. Instagram is bijvoorbeeld ‘Beeld-georiënteerd’ terwijl Facebook en Linkedin veel meer ‘Boodschap-georiënteerd’ zijn. Daarnaast werk je bij Instagram met hashtags. Dé gouden tip waarmee je slim jouw bereik kunt beïnvloeden is deze: het is bewezen dat berichten op Instagram die mininmaal 11 hashtags gebruiken beter scoren dan berichten met minder hashtags.
  1. Uit onze ervaring is al vaker gebleken dat interviews of verhalen met je klant op de social media kanalen relatief goed scoren. Op zich is dat ook niet zo vreemd. De klant krijgt een podium om zijn (positieve) verhaal te vertellen. Je plaatst dit op al je online kanalen. De klant is meestal trots op zijn eigen artikel en deelt dit op zijn eigen kanalen. Via zijn persoonlijke profiel wordt jouw bedrijf dus positief gepresenteerd aan een breed nieuw netwerk. We leven in een wereld waarin we persoonlijke verhalen en ervaringen leuk vinden, zeker wanneer we iemand kennen. Dat bericht van die ene klant krijgt veel likes, vind ik interessant’s en reacties.
    Wij adviseren je dus sterk aan om in je planning mee te nemen dat je bijvoorbeeld maandelijks (liefst vaker) een interview bij een klant afneemt. Maak ook meteen een mooie foto… en jij hebt alle ingrediënten van een mooi nieuw klantverhaal!

De wijze waarop jij jouw content opzet en deelt met je netwerk en doelgroep is van groot belang. Ons advies hierin is: blijf vooral dicht bij je eigen communicatiestijl. Dát spreekt namelijk vanuit jouw MKB-bedrijf en jouw als ondernemer. Dat je de verhalen en berichten dan in een passende en aansprekende schrijfstijl giet… dat is gewoon een strategie. En neem van ons aan, wanneer je berichten meer aanspreken bij het publiek dan krijg je er steeds meer fun! Mocht je hierover eens van gedachten willen wisselen, wij helpen je graag 🙂

Meer uit je social media halen voor jouw bedrijf? Laten we daar samen over sparren.

Mail: info@creatiemaaktalles.com