Deel 3 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Deel 3 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Deel 3 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

De tips en tricks van deze week gaan in op het verwijzen naar je website, het maken van een planning en hoe je ervoor zorgt dat afbeeldingen je update sterker maken. Het lijken allemaal kleine tips, maar door ze in één keer door te voeren en het consequent toe te passen, wek je herkenning en vertrouwen bij jouw doelgroep!

  1. Verwijs met jouw social media-updates altijd naar een pagina op je website. Jouw updates zijn het lokaas om bezoekers naar je website te trekken, daar laat je immers het meest van jouw bedrijf zien! Zorg er daarom altijd voor dat het artikel of nieuwsbericht dat je plaatst ook op de website staat. Schrijf een korte inleiding bij je update met een ‘Lees meer »’ link naar de website. Hiermee vergroot je de waarde van de website, ook voor google searchresultaten!
  1. Maak een inschatting hoeveel updates je gemiddeld per maand kunt en wilt plaatsen. Verdeel deze updates dan mooi in de tijd. Daarmee voorkom je dus dat er grote ‘gaten’ van geen communicatie op je tijdlijn ontstaan. Dat suggereert dat je niet actief bent. Stel je plaatst gemiddeld twee updates per week, probeer daar dan 2 à 3 dagen tussen de updates te houden. Of bij 4 updates per maand, probeer je er elke week één te plaatsen. Met zo’n ritme kom je consistent over bij het publiek.
  1. Zorg dat de afbeelding van je social media-updates in de juiste afmetingen zijn opgemaakt. Helaas gelden voor elk platform andere afbeeldingafmetingen (klik hier voor een overzicht van de afbeeldingsformaten van de meest gebruikte social media platformen). Een andere optie is om gebruik te maken van de social media templates die wij voor jouw bedrijf kunnen leveren. Dan zijn alle updates al in de juiste afmeting én voorzien van je huisstijl opgezet. Je hoeft daar niet meer over na te denken, dat hebben wij dan al voor je gedaan!

Vergeet dus nooit om in elke update te verwijzen naar jouw website, daar laat je het meeste van jouw bedrijf zien! En plaats je updates met regelmaat, zo vallen er geen grote gaten in jouw communicatiestroom. Maak gebruik van een planner om duidelijk te krijgen wat je wanneer plaatst. Als je een afbeelding toevoegt aan je update, zorg ervoor dat deze in de juiste afmetingen zijn opgemaakt. Zo komt jouw bedrijf verzorgd en actief voor de dag!

 

Meer uit je social media halen voor jouw bedrijf? Laten we daar samen over sparren.

Mail: info@creatiemaaktalles.com