Deel 1 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Deel 1 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Social network sharing and commenting in the online community, Woman hand holding smartphone and using application social media

Deel 1 | Quick wins die de social media inzet van jouw bedrijf verbeteren

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel soorten social media waarop jouw bedrijf aanwezig kan zijn. Facebook, Twitter, LinkedIn, noem maar op. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf zich het beste profileert op deze platformen? Wij geven je een reeks handige tips en tricks, zodat je voor jouw bedrijf het meeste uit social media kan halen en dat je bedrijf online beter zichtbaar is! Simpel en effectief!

De tips en tricks van deze week gaan in op de inhoud van je update, afwisseling van onderwerpen en het specifieke mediaplatform LinkedIn. Er wordt niet alleen uitleg gegeven hoe je het meest uit een update kan halen, maar er wordt ook inspiratie gegeven. Gebruik deze tips om meer uit je social media te halen en jouw doelgroep met pakkende updates te bereiken. Als je update pakkend is, zullen lezers jouw bedrijf eerder herkennen en wie weet levert het je meer op dan alleen maar likes!

  1. Plaats een inleidende tekst en een bijpassende afbeelding bij je update. Zo wordt de kijker direct getriggerd over de inhoud. Beeld en tekst zorgen er samen voor dat iemand nieuwsgierig wordt om verder te kijken. Ps. Échte foto’s van jouw bedrijf, jouw medewerkers en jouw product werken altijd beter dan wanneer je met stockfoto’s werkt.
  1. Zorg voor voldoende afwisseling van onderwerpen. Als je bijvoorbeeld alleen projectopleveringen deelt of alleen maar aankondigingen van trainingen, dan bevatten jouw updates onvoldoende waarde voor het publiek. Wissel daarom je onderwerpen af waar je updates over plaatst. Daarmee laat je zien dat jij als bedrijf actief bent, betrokken bent met je vak en echt specialist bent binnen je vakgebied! De opmerking ‘wij hebben niet zoveel onderwerpen om over te schrijven’ horen we vaak, maar is gegarandeerd niet waar! Enkele ideeën over onderwerpen waar je updates over kunnen gaan: nieuws, portfolio of opleveringen, projectupdates, referenties, klant aan het woord, vakinformatie, tips of weetjes, intern nieuws, events of trainingen. Je kunt alle kanten op met je updates, als je maar afwisselt! 
  1. Bij berichten in LinkedIn zijn de eerste drie regels van je tekst zichtbaar. Maak slim gebruik van deze drie regels! Je wilt mensen alvast een inleiding op je artikel geven, benut daarom deze regels om de clou van jouw artikel te delen. Dan klikken lezers op de drie bolletjes om je verdere update te lezen en om (hopelijk) door te klikken naar je website!

Werk dus met afbeeldingen en pakkende tekst, zo voelen lezers zich het meest aangesproken en is de kans het grootst dat ze jouw update daadwerkelijk ook lezen. Wissel je onderwerpen af, zodat je updates voldoende waarde hebben voor je publiek om te lezen. En maak van de ‘beperking’ van LinkedIn handig gebruik.

Meer uit je social media halen voor jouw bedrijf? Laten we daar samen over sparren.

Mail: info@creatiemaaktalles.com