Bij Creatie Maakt Alles is ‘anders’ maar heel normaal – #2

Bij Creatie Maakt Alles is ‘anders’ maar heel normaal – #2

Bij Creatie Maakt Alles is 'anders' maar heel normaal - #2

We zijn een collectief van specialisten die ieder op basis van zijn of haar expertise binnen een opdracht wordt ingezet. Dat betekent veel schakels binnen één opdracht. En dat terwijl we veel opdrachten tegelijk hebben lopen. Dat vraagt om organisatie waarbij we allemaal op dezelfde manier werken. Daarom hebben we bij Creatie Maakt Alles besloten om iedereen, ook de freelancers, te onboarden in één en dezelfde werkstructuur. Iedereen krijgt een e-mailadres uit onze naam. Je werkt in onze onlinedrive en met onze mappen- en bestandstructuur. Ik heb al van veel collega’s gehoord dat dit in het begin enorm wennen is … want sjonge jonge wat zijn het veel mapjes. Maar als je het eenmaal in je systeem hebt dan kun je blindelings en zonder na te denken bestanden vinden. Erg fijn ook voor je collega’s. Die kunnen jouw bestanden namelijk ook vinden.

Maar dat gaat nog verder. We werken met standaard briefings, intakes, evaluaties, etc. Allemaal om te voorkomen dat er werkmethoden worden veranderd of nieuwe worden geïntroduceerd. Ik heb me daar met Creatie Maakt Alles (en als werkgever) niet altijd populair mee gemaakt. Ik weet het. Maar nu we het zo goed gestabiliseerd hebben geeft het zoveel rust in de manier van werken. Als je de routes kent, dan is het eigenlijk heel logisch. Er is dus eigenlijk helemaal ‘niets anders’. Bij ons willen we repeterende werkzaamheden zoveel mogelijk en ‘altijd hetzelfde’ doen. Dit geeft rust in het team. Wanneer je voor onze klanten werkt dan ben je team-Creatie Maakt Alles. Of je nu in loondienst of freelancer bent. Dat maakt voor ons niets uit, en dient voor de klant al helemaal geen ding te zijn.

De wijze waarop wij zaken standaardiseren heeft ook voordelen voor de klant. Zaken waar je misschien helemaal niet zo snel aan denkt, maar ik som ze graag even op:

• Alle Creatie Maakt Alles collega’s mailen vanuit onze naam. Simpel te onthouden: CMA is CMA.

• Alle bestanden van jouw opdracht staan alleen bij ons op de onlinedrive. Die drive is goed beveiligd met beperkte rechten.

• Er worden geen bestanden of gegevens lokaal op computers van teamgenoten opgeslagen, er wordt 100% in de onlinedrive gewerkt.

• Eén werkmethode, ook voor de klant. Vaak maken we zelfs standaard briefings die specifiek op de klant zijn afgestemd.

• Je hebt één hoofdaanspreekpunt (project-owner) met korte lijnen. Hij of zij regelt alles binnen het team voor je.

Conclusie? De meeste collega’s die arriveren bij Creatie Maakt Alles schrikken in aanvang van de structuur en de standaard werkwijzen en processen. Het kost wat kruim om dat onder de knie te krijgen … maar het leidt allemaal tot prettig, standaard en vanzelfsprekend werken. Dus dat wat in eerste opblik zo anders lijkt, wordt vanzelf heel normaal.

 

info@creatiemaaktalles.com | 06-52447951