Alles zit al in je.

Momenteel zit ik in een programma voor persoonlijke ontwikkeling. Vandaag ben ik tot een mooi inzicht gekomen die ik graag wil delen:
Per 1 januari ben ik gestart met Creatie Maakt Alles, mijn nieuwe onderneming waarmee ik het vrije ondernemerschap beoefen. Heerlijk! In de maand januari ben ik vol enthousiasme de boer op gegaan met mijn nieuwe verhaal. Ik heb met veel mensen gesproken. Toch gaf me deze maand uiteindelijk een onrustig gevoel. Mijn volle agenda legde een grote druk op lopende projecten, op mijn gezin en vooral op mijzelf. Ik werd er prikkelbaar van, dus vroeg ik mijzelf af: waar komt die druk toch vandaan?

Te weinig focus. Doordat ik mijn doelen en de daarbij behorende acties niet volledig heb uitgewerkt kan ik mijn activiteiten en afspraken niet goed kiezen. Dan schiet ik met hagel, soms eens raak maar veel vaker mis. Dat houdt me vast. Wanneer ik mijn doel wél duidelijk voor ogen heb dan weet ik ook welke activiteiten en afspraken ik moet doen om dat gestelde doel te bereiken. En dat geeft ruimte! Ik kan ineens 50% van mijn afspraken en activiteiten schrappen. Wanneer ik nu vanuit die vrije gedachten mijn focus op waardevolle afspraken en activiteiten richt dan komt mijn groei en ontwikkeling als vanzelf. En dan gaat mijn waarde naar een hoger niveau.

Maar veel belangrijker nog: alles zit reeds in mijzelf. Mijn ervaringen, mijn visie, mijn kennis en kunde. Dus Hanneke, januari was leuk, je hebt fijn buiten gespeeld. Maar je hoeft het niet meer buiten jezelf te gaan zoeken. Alles zit al in je, en precies dát moet naar buiten toe.