Wees gewoon eerlijk

Wees gewoon eerlijk

Maak je dat wel eens mee dat je naar een tekst, design of uiting voor je eigen MKB bedrijf kijkt en dan denkt ‘dit is het niet helemaal’. Je kunt er dan niet precies de vinger op leggen wat het is, maar het voelt gewoon niet kloppend of af. Hanneke herkent dit wel en heeft daar een heel eenvoudige tip voor, hoe je daar mee om kunt gaan.

Grote kans dat ’t een blijvend correctie-feestje wordt

Ga het niet proberen vanuit die status perfect te maken, de kans is namelijk groot dat ’t een blijvend correctie-feestje wordt. Waarbij je je er uiteindelijk bij neerlegt en besluit ‘zo kan het er mee door’. Zoek uit wat er mist in het geheel. Dat element of die elementen dienen namelijk in de basis van de tekst, het design of de uiting te worden verwerkt. Een uiting moet namelijk goed arriveren bij de ontvanger, het moet communiceren en zijn doel bereiken.

Aarzel niet

Ja… dan moet je wel eens eerlijk zijn. Dan luidt het advies van Hanneke om opnieuw te beginnen. Dat is haarzelf als vormgever, tekstschrijver of idee-denker wel eens overkomen. Het is een proces wat je met doorzettingsvermogen én overtuigingskracht tot het beste resultaat brengt. Aarzel niet, vraag in zo’n situatie gerust een paar deskundige ogen om mee te kijken en je weet zo waar je aan toe bent.