Waar komt de naam Creatie Maakt Alles vandaan?

Waar komt de naam Creatie Maakt Alles vandaan?

Waar komt de naam Creatie Maakt Alles vandaan?

Je verwacht nu misschien een ontzettend onderbouwd verhaal over merkwaarden en identiteit. Nee dat het is niet. De naam Creatie Maakt Alles is Hanneke op een bijzondere wijze toegevallen. Het heeft haar geraakt en nooit meer losgelaten.

Hanneke was 22 jaar jong toen ze in de opstart van haar eerste onderneming Imaginid Reclamestudio zat. Op het erf van haar ouderlijk huis had ze twee bouwketen (vanbinnen prachtig ingericht overigens!) omgetoverd tot haar kantoortje. Ja… zo is ze gestart. Hanneke wilde goed op de hoogte blijven over haar vakgebied, dus ze abonneerde zichzelf op Adformatie. Heel eerlijk, op die leeftijd was voor haar Adformatie een blad met moeilijke vaktermen waar ze (nog) niet zo veel mee kon. Dus Hanneke las het in hoofdlijnen en vaak alleen de korte artikelen die haar aanspraken. Bij één van de uitgaven die ze ontving zat een sticker. Op deze sticker stonden de volgende woorden: Zonder creatie is er niets.

Die woorden die raakten haar zo diep. Het was 100% waar voor haar. Dit is precies de passie en de reden waarom Hanneke het creatieve beroep in is gegaan. Om te kunnen creëren en vorm te kunnen geven aan ideeën.

Maar wat Hanneke niet lekker zat, waren de woorden ‘Zonder’ en ‘niets’. Daarom heeft ze deze prachtige slogan omgebogen tot iets positiefs. En wat bleek is dat die nieuwe zin ook nog eens veel concreter en treffender was: Creatie maakt alles.

Jarenlang heeft deze zin als een metafoor op een supergrote canvas bij haar op kantoor gehangen (en inmiddels was Hanneke de bouwkeetjes ontgroeid en heeft ze leuke andere stekjes mogen betrekken). Later werd ze mede-eigenaar van Superkaartje BV. Om te participeren moest ze een BV oprichten. Hanneke schreef Creatie Maakt Alles in bij de KvK. En zo werd haar lijfspreuk een entiteit. Toen ze in 2014 met een nieuwe onderneming en nieuwe propositie startte was er voor haar geen twijfel. Dat wordt Creatie Maat Alles. En zo werd een zin die van een sticker, naar een canvas, naar een beheer BV groeide, de identiteit van een MKB marketing bedrijf.

Soms krijgen we de opmerking dat deze naam niet helemaal aansluit bij wat we doen. Dat kan kloppen, als je het vanuit de viewpoint van het eindproduct bekijkt. Maar wanneer je het vanuit het viewpoint bekijkt van wat wij dagelijks doen, dan is deze naam nog altijd een schot in de roos.

Via deze weg willen we de redactie van Adformatie ontzettend bedanken voor het geven van deze inspiratie. Het zaadje tot een creatie die Hanneke op de dag dat ze de sticker kreeg nooit zou hebben bedacht 🙂

 

info@creatiemaaktalles.com | 06-52447951