Organisatie kickoff’s ‘Week van het Verkeer 2019’

Organisatie kickoff 'Week van het Verkeer'


Creatie Maakt Alles heeft, in opdracht van Vervoerregio Amsterdam, op 11 maart 2019, de kickoff's van de Week van het Verkeer georganiseerd op twee basisscholen. Vijf co-workers en twee fotografen waren vertegenwoordigd tijdens deze events, waarbij kinderen leuke spellen en activiteiten hebben gedaan rondom het thema verkeer en verkeersveiligheid. 

Prettige samenwerking en Creatie Maakt Alles speelt goed in op onze behoeftes. Ze zijn in staat snel te schakelen en weten in korte tijd een mooi evenement neer te zetten!" - Vervoerregio Amsterdam

Week van de Verkeersveiligheid

Op maandag 11 maart is de Week van het Verkeer van Start gegaan. De week is geopend door wethouder Rob Ellermeijer op basisschool OBS de Zwaluw in Amstelveen en door wethouder Gerard Slegers op basisschool CBS De Westerkim in Zaandam. Ook op basisschool OBS De Toekomst in Amsterdam Nieuw-West is de week maandag feestelijk geopend. De Week van het Verkeer biedt ruim 60 basisscholen in Amsterdam én de regio extra aandacht en activiteiten rondom verkeerseducatie en een veilige schoolomgeving. De Week van het Verkeer wordt georganiseerd in opdracht van de Vervoerregio en de Gemeente Amsterdam.

Week van het Verkeer

De activiteitenweek is bedoeld om kinderen, ouders en scholen verkeersbewust te maken. In deze week doen kinderen mee aan verschillende verkeerseducatieve activiteiten en worden zo klaargestoomd om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Op de deelnemende scholen worden onder andere Dode Hoeklessen en VR-lessen op basisscholen gegeven. Op drie middelbare scholen worden Hackactons gegeven waarbij leerlingen oplossingen bedenken en maken voor uitdagingen in het verkeer.

Kinderen nog te vaak slachtoffer in verkeer

De Amsterdamse regio is een voorloper op het gebied van verkeerseducatie aan kinderen van 0 tot 18 jaar. Rond een drukke stad als Amsterdam zijn kinderen ondanks de groeiende aandacht voor verkeersvraagstukken, nog steeds te vaak het slachtoffer van verkeersongevallen en onveilig verkeersgedrag. Met de Week van het Verkeer krijgt verkeerseducatie een extra impuls. Vanaf 18 maart beginnen de praktische verkeersexamens en worden ruim 6.000 kinderen uit groep 8 voorbereid om veilig naar het voortgezet onderwijs te fietsen.

Leer meer over Week van het verkeer www.weekvanhetverkeer.nl

Client:

Vervoerregio Amsterdam

Website:

www.weekvanhetverkeer.nl