Van Brabant Tegelwerken naar Tegelzetgroep

Een tijdje terug plaatste Ivo van Loon, eigenaar van Brabant Tegelwerken, een oproep op LinkedIn waarin hij aangaf op zoek te zijn naar een partij die hem kan helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfsnaam, logo en huisstijl. Creatie Maakt Alles is de gelukkige partij die dit voor hem mag doen. Maar waarom kiest Ivo dan voor ons? Het opgebouwde portfolio van Creatie Maakt Alles dat zichtbaar is op onze website spreekt hem heel erg aan, waardoor hij benieuwd is welke oplossing wij hem kunnen bieden.

Ivo heeft mooie plannen om met zijn bedrijf uit te groeien tot de grootste tegelzetter van Nederland en België. Om deze toekomstvisie te realiseren is het van belang dat Ivo’s bedrijf zich sterker presenteert om zich op een betere manier te positioneren. De naam Brabant Tegelwerken past daar niet meer bij en daar heeft Creatie Maakt Alles dé oplossing voor!

Creatie Maakt Alles blaast er nieuw leven in

Om tot een nieuwe bedrijfsnaam te komen hebben we eerst een brainstormsessie met de klant gedaan. Daar hebben we Ivo 100% bij betrokken, want wij geloven er namelijk in dat wanneer een nieuwe bedrijfsnaam met ondersteuning door jou zelf wordt bedacht, hij meer van jezelf is. Wij begeleiden en sturen in deze sessie naar mogelijkheden, weten ook wat we af moeten raden en controleren gevonden namen direct op beschikbaarheid. Uit deze brainstorm is de naam Tegel Z Groep voortgekomen. De kracht van deze naam is dat we spelen met de letter ‘Z’ in plaats van het woord ‘zet’, waarmee we verwijzen naar het zetten van tegels. Vervolgens zijn we met het ontwerp aan de slag gegaan. Het doel was om een logo te ontwikkelen die groeibestendig is en ook bij een grote organisatie past. Om dit voor elkaar te krijgen hebben onze grafische specialisten hun handen uit de mouwen gestoken.

Ontwerp van het logo

Te beginnen gaat het om de schrijfwijze van dit logo. De letter Z (of het woord ‘zet’) is groot in de naam gepositioneerd. Hiermee verzekeren we de leesbaarheid van de naam. Wat we gemerkt hebben, toen we de naam bij verschillende mensen hebben voorgelegd, dat ze allemaal een glimlach op hun mond kregen. De lettergrap komt aan en beklijft meteen.

Verder hebben we het logo erg symmetrisch gemaakt met strakke lijnen. Dit vertegenwoordigt het tegelzet beroep. Het patroon staat voor tegels en de verschillende kleuren van de tegels staan voor de sfeer die Tegelzetgroep in een woning of gebouw brengt. De combinatie van de kleuren, de witte letters en de stevige letter Z maken het geheel zelfverzekerd met een eigen karakter.

Tijdens het ontwerpproces hebben we de nadruk op rechte lijnen gelegd. Dat is vervolgens de basis voor de pay-off geworden: Met recht de nummer 1 in tegels.

Wat is de reactie van de klant?

Ivo heeft de samenwerking met Creatie Maakt Alles als zeer prettig ervaren. Het wordt erg gewaardeerd dat we altijd kort op de bal zitten. Doordat de ontwerpen van Creatie Maakt Alles totaal anders waren dan verwacht, was Ivo na de eerste presentatie blij verrast. Tot op de dag van vandaag vindt hij het een mooi concept en komen er alleen maar positieve reacties vanuit zijn netwerk.

 

Opdrachtgever:

Tegelzetgroep

Website:

www.tegelzetgroep.nl