Intracoat opnieuw on top of mind dankzij marketingcampagne ‘Van zandafgraving tot het schap’.

Intracoat opnieuw on top of mind dankzij marketingcampagne ‘Van zandafgraving tot het schap’.

Aandacht voor het relatienetwerk
Voor Intracoat hebben we in 2019 een marketingcampagne uitgevoerd. Het doel was om de verkoopactiviteiten te boosten en de zichtbaarheid van Intracoat bij het bestaande klanten- en relatienetwerk versterkt onder de aandacht te brengen.

Rondleiding op het bedrijf
Intracoat is leverancier van zand, grind en gebluste kalkproducten aan bouwmarkten door heel Nederland. Voor de klant was het belangrijk dat de campagne efficiënt van opzet en insteek zou zijn. Zowel vanuit budgettair oogpunt, als vanuit tijdsinvesteringsgericht oogpunt. Onze vraag aan Intracoat was: welke acties in het verleden zijn succesvol geweest? De klant vertelde ons over een actie waarbij klanten werden uitgenodigd voor een rondleiding op het bedrijf en de nabijgelegen afgraving. Deze actie past precies binnen de kaders en hebben we voor deze campagne nieuw leven ingeblazen.

Logo & huisstijl
In 2018 hebben we een nieuw logo en huisstijl ontwikkeld voor Intracoat. De reden dat we een restyling hebben gedaan is omdat Intracoat bezig was met de introductie van een nieuw product in de markt. Om daar een mooi en sterk gezicht aan te geven adviseerden we om de huisstijl van Intracoat en zijn dochterondernemingen/productlijnen een facelift te geven. Het huidige logo kon een redesign gebruiken en het zou zeker bijdragen aan een sterkere presentatie van het nieuwe product. Een huisstijl met karakter, niet te veel 'fratsen' maar wel heel stoer en helder. Zo wordt de groep met producten en specialisaties eigentijds neergezet en kun je er heel makkelijk ook de andere producten bij presenteren. Dat komt weer sterk naar voren in de catalogus die we later in aansluiting hierop hebben gemaakt.

Terug naar de campagne voor Intracoat
Het is altijd belangrijk om de communicatie met een klant of prospect op te bouwen, om te voorkomen dat je met de deur in huis valt. Zo hebben we een cyclus en planning van opvolgende uitingen uitgewerkt, waarbij we toewerken naar de uiteindelijke uitnodiging om directeuren en managers van verschillende bouwmarkten in te laten schrijven op de bedrijfsrondleiding bij Intracoat. De titel was: ‘Van zandafgraving tot het schap’. Het doel was om mensen meer inzicht te geven in het gehele productieproces van het moment van afgraven totdat het product verpakt en wel in het schap staat bij de bouwmarkt. Dit maakte het interessant voor relaties om te komen en gaf Intracoat het uitgelezen moment om persoonlijk in gesprek te komen.

De campagne werd gebaseerd op mailingen per post én digitaal. Deze werden steeds afgewisseld en hadden de volgende opbouw;

 

Resultaat
Het resultaat was dat de 3 geplande dagen voor de bedrijfsbezoeken snel volgeboekt waren. Op deze wijze kwam Intracoat op een creatieve en slimme wijze voor een periode van zo’n 3 maanden in contact met hun relaties. Ze waren opnieuw ‘on top of mind’.

Intracoat B.V. is van oudsher een kalkmortelcentrale waar nog steeds op traditionele wijze kalk wordt geblust. Van deze gebluste klak worden diverse stukadoorsmaterialen gemaakt. Naast het blussen van kalk verpakt Intracoat ook een breed assortiment zand en grind producten. Deze producten worden verpakt in 25 kg zakken en big bags. Via een landelijk netwerk van bouwmaterialenhandelaren wordt een totaal assortiment van zand, grind en kalkproducten in de markt gezet.

Opdrachtgever:

Intracoat

Website:

https://intracoat.nl/