Marketing van A tot Z – Deel 5 van 5

Marketing van A tot Z – Deel 5 van 5

Marketing van A tot Z

Deel 5 van 5

De 22 stappen om mkb-marketing goed uit te voeren.

Stap 19 t/m 22.

Dit is de vijfde en laatste van de blogreeks waarin ik 22 chronologische stappen uitleg voor een logische inzet van marketing. Het leuke van deze laatste blog is, dat je ook meteen gehele de checklist kunt downloaden en gebruiken. Het doel is dat je je er bewust van wordt om de stappen en acties binnen marketing in de juiste volgorde toe te passen. Ik maak het dagelijks mee dat bedrijven ons benaderen voor een specifieke behoefte die vaak veel verder in de uitvoering zit, zonder een goed fundament te hebben. Wil jij de marketing voor jouw mkb-bedrijf serieus aanpakken en goed neerzetten? Volg dan deze checklist. Het is geen ‘in beton gegoten’ lijstje. Het is een lijst die je er vooraf van bewust maakt dat je bijvoorbeeld niet een website bouwt zonder een goede huisstijl en zoekwoordenonderzoek. Of dat je geen SEO kunt toepassen, voordat je een goede website hebt. En geloof me, veel mkb-bedrijven schieten bij het doen van marketing vrijwel direct in de middelen en de uitvoering, zonder goed te weten wat hun verhaal en doelstelling is.

 

Online marketing is een spel met veel factoren

In deze laatste blog neem ik je mee in de online marketing, ofwel het werven van klanten en bezoekers via de onlinekanalen. Wanneer je online marketing inzet start je een spel waarbij je met veel verschillende factoren te maken krijgt die invloed op jouw marketing-spel hebben. Helaas leven we niet meer in de tijd dat wanneer je een advertentie activeert, deze ook direct verkoop of leads genereert. Of wanneer je een goede blog schrijft je als beste uit de bus komt bij zoekresultaten. Ook in deze blog zijn de punten niet vast. Vandaag belicht ik SEO (19), Marketingcampagne (20), Online advertising opzet (21) en Online advertising monitoring (22). Deze nummers kunnen wat rouleren, afhankelijk van jouw marketingplan dat je eerder hebt uitgewerkt. So, let’s go!

 

19. SEO (Search Engine Optimization)

SEO betekent dat je jouw website beter vindbaar maakt voor Google en andere online zoekmachines. Dat wanneer iemand een vraag in de zoekmachine stelt, jouw pagina wordt aangeboden als antwoord op die vraag en je dus niet met jouw website op pagina 28 pas wordt voorgesteld. Veel mensen denken dat het vooral met de teksten op je website te maken heeft, hoe goedjouw website online gevonden wordt. Dat is slechts een onderdeel, want Google beoordeelt je website op meer dan 200 aspecten.

  • Dit heeft ook met de techniek van je website te maken,
  • hoe snel je website laadt,
  • de structuur en indeling van je menu,
  • de naamgeving van afbeeldingen in de website,
  • de grootte van afbeeldingen in de website,
  • etc. etc. etc.

Wanneer je de website van je bedrijf hebt staan, is het slim om deze goed vindbaar te maken. Het belang van het doen van SEO is markt en product afhankelijk. SEO komt niet voor niets wat later in de checklist voor. Hoe beter je jouw voorbereiding hebt gedaan met een goede website en sterke copy… des te makkelijker het is om SEO actief in te zetten. SEO inzetten is geen one-time-action. Dit is een doorlopend proces. Idealiter werk je er maandelijks of zelfs wekelijks aan door je website pagina voor pagina helemaal te optimaliseren of nieuwe pagina’s toe te voegen.

Let op! Bij de ontwikkeling van de website en het schrijven van de websiteteksten (punt 14) komt het onderdeel SEO al kijken. In deze fase houd je al rekening met een goede pagina-indeling, teksten en titels die op het zoekwoordenonderzoek zijn afgestemd, meta descriptions die zijn ingevuld, maar bijvoorbeeld ook de laadsnelheid van je website.

 

20. Online marketingcampagne
Wanneer je met jouw mkb-bedrijf de online markt verder wil veroveren, is een online marketingcampagne nu het juiste moment. Ook hierbij dien je de basis van je online zichtbaarheid goed op orde te hebben. Een goede website met sterke teksten, goed opgezette pagina’s waar mensen ook daadwerkelijk ‘ja’ tegen jouw bedrijf kunnen zeggen, is een voorwaarde. Wanneer we een online marketingcampagne gaan inzetten hebben we aardig wat voorinformatie nodig. Maar gelukkig hebben we al die informatie vergaart, met de survey (stap 6, 7 en 8) en met het zoekwoordenonderzoek (stap 13). En mocht de website van jouw mkb-bedrijf inmiddels een tijdje live zijn, dan heb je via Google Analytics (wat vandaag de dag G4 heet) inzichten in de bezoekersaantallen en het surfgedrag op jouw website. Met al deze gegevens en inzichten geven wij je een advies over de inzet van een online advertentiecampagne. We voeren de volgende acties uit:
  • We bepalen welke advertentiekanalen en -vormen interessant zijn op basis van doelgroepbereik (potentie), te realiseren doelen (verkoop, leads, aanvragen), concurrentie en beschikbaar advertentiebudget. Adverteren kan bijvoorbeeld via Google advertising, Shopping, alle socialmediakanalen, YouTube, etc.
  • We stellen de customer journey vast. Via welke route komt de prospect op jouw website en gaat hij ‘ja’ zeggen?
  • We bedenken de advertentieboodschap en de uitingen die we daarbij dienen te maken. Bij de ene advertentie (Google search) heb je alleen maar tekst nodig, bij een socialmediaadvertentie werk je met video en/of beeld in combinatie met tekst.
  • Indien nodig ontwikkelen we een landingspagina. Dit is een pagina waar bezoekers vanuit een advertentie ‘landen’. Een landingspagina heeft maar één doel, en dat is een conversie realiseren. Landingspagina’s hebben idealiter geen links naar andere pagina’s in de website.

Wanneer het idee van de campagne is bedacht (en akkoord om uit te voeren), gaan we over naar de implementatie en uitvoering ervan. Stappen 20, 21 en 22 zijn nauw met elkaar verbonden. Dus die volgen altijd, ook als je deze eerder op de checklist inzet, na elkaar.

 

21. Online advertising opzet

Dit is een meer technische stap, waarbij we alles wat we bij stap 20 hebben bedacht gaan instellen. En dat begint met het instellen van alle tooling, mocht dit nog niet (volledig) gedaan zijn bij de ontwikkeling van de website. Dit kun je terugvinden in stap 17. Wanneer dit helemaal staat dan starten we met het inrichten van de advertenties, de doelgroepen, regio’s, teksten en beelden. Tot de advertentiecampagne helemaal klaar staat om live te gaan, geheel volgens de vastgestelde customer journey. Bij stap 21 doen we álle benodigde acties tot en met het punt van activeren van de advertentie(s). Hierna gaan we over naar stap 22.

 

22. Online advertising monitoring

De advertenties lopen… en nu begint het spel pas echt. Nu gaan we kijken hoe de doelgroep reageert en hoe we de advertenties stap voor stap beter kunnen instellen zodat ze het beste resultaat opleveren. Afhankelijk van de gestelde doelen is dit bij iedere advertentiecampagne anders. Er zijn veel factoren die een advertentie (en zijn resultaat) beïnvloeden. Daarom monitoren we de advertentie wekelijks, rapporteren we exact welke acties we hebben uitgevoerd en sturen we op die manier de resultaten bij.
Let op! Online adverteren is een spel waar je soms maanden mee bezig bent om het geoptimaliseerd te krijgen. Denk niet dat je bij het activeren van een advertentie direct nieuwe leads of verkopen realiseert. Dat kan wel, maar is zeker niet altijd het geval.
Eén keer per maand loop je door de rapportage en het dashboard van Google heen. Op die manier ben je op de hoogte van je bestede budget én de resultaten die daar tegenover staan. Wanneer je maandelijks een report-moment inplant met jouw online advertiser, dan kun je ook snel schakelen om een advertentie uit te breiden, te veranderen of stop te zetten.

Mocht je je nu verder willen verdiepen in het onderwerp online advertising, dan kun je de volgende blogs raadplegen die ik eerder schreef. Hierin leg ik uit de verschillende online advertentie technieken werken (Meten is weten deel 1 Google Analytics, deel 2 Attributiemodel, deel 3 Cross device en deel 4 Third party cookies).

 

Marketing is een spel. Speel het goed en slim, dan zul je winnen.

Met deze 22 marketingstappen heb je een goede leidraad om je marketing goed op te zetten en uit te voeren. Ik blijf je met klem adviseren om goed voorwerk te doen, daarmee win je echt tijd en geld later in de marketing. Hoe vervelend is het namelijk als je een online advertising campagne inzet, waarbij je gokt naar de ideeën, pijnpunten, behoeften en communicatiestijl van je doelgroep, die vervolgens niets oplevert? De ontwikkeling van een hele campagne, advertentiebudget én tijd is hiermee verloren gegaan. En dat geeft een negatieve ervaring die je toekomstige campagnes en marketingacties zal gaan beïnvloeden.

 

Download de checklist

Zoals beloofd deel ik heel graag de complete checklist in deze laatste blog. Via deze link op onze website kun je de checklist gratis downloaden. Je hoeft er zelfs je naam niet voor achter te laten. Voor mij is het het belangrijkst dat jij marketing met een goed fundament en in de juiste volgorde inzet. Hopelijk helpt deze lijst je hierbij en geeft het je inzichten die je eerder niet had.

Wil je graag dat ik, of één van mijn collega’s, meekijk om te zien waar jij met de marketing voor jouw mkb-bedrijf staat? Mail of bel gerust. Je wordt er altijd wijzer van 🙂

Dank voor het lezen!

Groet,
Hanneke Pepers

info@creatiemaaktalles.com | 06-52447951