Maak van je marketingacties een cyclus

Maak van je marketingacties een cyclus

Maak van je marketingacties een cyclus

Wij denken graag met bedrijven mee in het vinden van een efficiënte (lees: tijd- én kostenbesparende) inzet van marketing. Enja.. dat is mogelijk. Daarbij denken wij altijd vanuit een cyclus. Een reeks van marketingacties die je na elkaar inzet om een dienst, product of aanbieding onder de aandacht te brengen.

De herhaling is niet vervelend

Wanneer je zo’n cyclus van opvolgende acties eenmaal hebt gecreëerd kun je hem eenvoudig herhalen. Alleen het onderwerp, product of dienst wijzigt. Geloof me… je gaat opvallen met deze consistente manier van zichtbaar zijn. Mensen herkennen een patroon en de herhaling is niet vervelend, omdat hij steeds een beetje anders is.

Een voorbeeld: een voedingsdeskundige praktijk wil graag meer cliënten. Iedere maand wordt er een seminar georganiseerd met een onderwerp waarin zij gespecialiseerd zijn. Daarvoor creëren we een leaflet (die huis-aan-huis verspreid wordt). We schrijven een persbericht uit naar alle lokale pers. We maken Facebook updates én een advertentie die leidt naar het event waar mensen zich aan kunnen melden.

Efficiënt omgaan met tijd en budget

De ontwikkeling van de eerste leaflet, persbericht en advertentie afbeeldingen neemt wat meer tijd in beslag. Elke tweede, derde en vierde leaflet is een duplicaat van de eerste. Alleen de tekst en de afbeelding verandert. Zo ga je efficiënt met tijd en budget om maar creëer je wel een effectieve marketingactie die je steeds weer opnieuw kunt herhalen. Oók last minute nog in te zetten. Wat ook nog wel eens voorkomt bij MKB bedrijven 😉