Ik deel een keer een persoonlijk verhaal, waarin bovenstaande titel helemaal wordt toegelicht. Wellicht herken je dit soort ervaringen. Deel ze dan gerust met mij, dan kunnen we samen een leuke rubriek met ‘Koeien en Hazen-verhalen’ starten. Een betere bewijskracht kan ik je niet geven, dan échte praktijk verhalen. Maar voordat ik je aanmoedig om mij je sterke verhalen te delen, zal ik eerst van wal steken.

Hoe marketing en ‘koeien die hazen vangen’ alles met elkaar te maken hebben

Hoe marketing en ‘koeien die hazen vangen’ alles met elkaar te maken hebben

Hoe een koe een haas vangt

Hoe marketing en ‘koeien die hazen vangen’ alles met elkaar te maken hebben

Ik deel een keer een persoonlijk verhaal, waarin bovenstaande titel helemaal wordt toegelicht. Wellicht herken je dit soort ervaringen. Deel ze dan gerust met mij, dan kunnen we samen een leuke rubriek met ‘Koeien en Hazen-verhalen’ starten. Een betere bewijskracht kan ik je niet geven, dan échte praktijk verhalen. Maar voordat ik je aanmoedig om mij je sterke verhalen te delen, zal ik eerst van wal steken.

Hoe je van Oostenrijk, naar Etten-Leur tot aan je geboortedorp terugkomt

Het is 13 januari. Toevallig mijn verjaardag, dus ik swop de hele dag tussen Facebook, Whatsapp en Linkedin om alle lieve verjaardagsberichten te beantwoorden. Één bericht was echter anders. Een goede vriend van me tagged mij in een oproep op Linkedin, waarin iemand aangeeft op zoek te zijn naar een partij die hem kan helpen bij de ontwikkeling van een nieuwe bedrijfsnaam, logo en huisstijl. Dankjewel Arjen, voor de tag. Ik reageer direct onder het bericht, maar stuur ook een uitnodiging met een korte persoonlijke noot om met elkaar te linken. Ivo accepteert mijn connectieverzoek. Hij geeft aan dat hij veel reacties heeft ontvangen en dat hij eerst gaat kijken met welke partijen hij graag nader kennis maakt. Ik begrijp zijn bericht. Want zoals je wel zult begrijpen, bij het plaatsen van zo’n oproep word je vaak overspoeld met iedereen die je per-fect kan helpen. Succes met uitzoeken. 🙂

Toch word ik ’s middags om 14:00 uur al verrast met een bericht van Ivo dat hij mijn bureau, naast dat van een ander, heeft geselecteerd om nader kennis te maken. Ik bel hem op en Ivo licht toe dat onze website met portfolio hem sterk aanspreken. Of we een afspraak kunnen plannen. Dat doen we. Een week later zit ik in Etten-Leur aan tafel. Ivo vertelt zijn ondernemersverhaal en zijn ambitie. Hij heeft mooie plannen. Een nieuwe bedrijfsnaam helpen hem daarbij, omdat hij zich daarmee sterker presenteert. We raken wat verder in gesprek en ik vraag hem of hij oorspronkelijk uit Etten-Leur komt. Nee.. hij komt uit Handel (een klein Brabants dorpje bij Gemert). Ik schiet in de lach. Als ik hem vertel dat ik uit Bakel, een nabijgelegen dorp kom, is het feest der herkenning begonnen. Binnen enkele minuten noemen we allemaal namen van personen en bedrijven die we allebei goed kennen. Voordat ik naar buiten liep hadden we de opdracht beklonken. Volgende week gaan we van start.

Puur toeval toch? Of niet?

Dit verhaal (en zo heb ik er meerdere) bewijzen mij de kracht van marketing. Het belang van zichtbaar zijn via onder andere je online kanalen. Wie had ooit kunnen bedenken dat Arjen mij vanuit Oostenrijk (waar hij al jaren woont) een klant zou bezorgen? Klaarblijkelijk heeft hij connecties in zijn Linkedin netwerk die gereageerd hebben op de oproep van Ivo. Hij kent Ivo niet persoonlijk, maar dacht wel direct aan mij om te taggen. Vanuit die Linkedin oproep kom ik aan de keukentafel in Etten-Leur terecht en blijken we gedeelde connecties te hebben in de dorpen waar we zijn opgegroeid.

Wat is hier nu marketing aan? Nou, het feit dat Arjen aan mij denkt (om mooier te zeggen dat ik ‘on top of mind’ bij hem ben) als hij een oproep ziet die bij mijn bedrijf past. Hij houdt mijn berichten in de gaten en vindt het leuk om te zien hoe we als bedrijf ontwikkelen en groeien.

De optelsom: als ons bedrijf zich niet actief blijft profileren, dan weet mijn netwerk niet waar we mee bezig zijn en hoe het met ons gaat. De vibe van een actief en groeiend bedrijf heeft een magisch effect op de omgeving. Mensen vinden dat interessant en willen horen hoe je dat klaar speelt. Blijf altijd jezelf, maak content en berichten die bij je passen en de identiteit van je bedrijf heel sterk vertegenwoordigen. Dat vinden mensen leuk om te volgen en dan blijf je… ja ja… on top of mind.

Als je je netwerk, je bereik, je berichten op een stabiele en consequente wijze blijft publiceren dan groeit de kans op koeien die hazen voor je vangen.

Wees dus niet te bescheiden. Treed naar buiten, doe het consequent, met berichten en verhalen die bij jouw MKB bedrijf passen. Alles wat je publiceert blijft voor eens en voor altijd online vindbaar. Je bouwt aan je online vastgoed en vindbaarheid. Het zal zich zeker weten terug betalen. En dat maakt ons vak zo waardevol.

Heb jij behoefte aan continuïteit in je MKB marketing? Aarzel niet en neem contact op met hanneke@creatiemaaktalles.com 🙂