Hoe spreek je heel veel één personen aan?

Hoe spreek je heel veel één personen aan?

Hoe spreek je heel veel één personen aan?

Marketing is niets anders dan het creëren van interesse en vraag naar jouw dienst of product bij mensen. Simpel. Niets meer dan dat. In de huidige markt worden we echter overspoeld met communicatie via verschillende mediakanalen. Het is daarmee steeds lastiger geworden om jouw boodschap op te laten vallen en (belangrijker) nog te laten arriveren bij jouw potentiële klant. En daarmee komen we tot vragen als:

 1. Wie is jouw ideale klant?
 2. Hoe vind je die potentiële klant?
 3. Hoe spreek je je toekomstige klant aan dusdanig dat zij ook maar ‘opkijken’ en verder willen lezen of kijken?

Het uiteindelijke doel is namelijk dat je heel veel één personen aanspreekt, aanraakt en inspireert met jouw merk, dienst of product. Hier start het spel van trechteren, richting bepalen en uiteindelijk gericht je pijl in de roos te schieten.

 

 1. Wie is jouw ideale klant?

Allereerst dien je duidelijk vast te stellen wie jouw ideale klant is. En wees hierin zo specifiek mogelijk. Wees eerlijk over kenmerken die écht ideaal zijn (en dus ook eigenschappen die niet ideaal zijn). Het is de kunst om nee te zeggen tegen bepaalde eigenschappen. Op deze manier schets je jouw ideale klant, met ideale eigenschappen. Dat is de klant waar het gewoon automatisch mee loopt. Waar zowel jij als leverancier als de klant energie van de samenwerking krijgt.

 

 1. Hoe vind je jouw potentiële klant?

Nu je weet wie je ideale klant is kunnen we gaan kijken waar deze personen zich bevinden in de markt. Dat kan natuurlijk op heel veel plekken zijn. Daarom is het belangrijk om dit vanuit een breed viewpoint te bekijken. Zowel op fysieke locaties als online kanalen. Door goed uit te zoeken in welke vijvers (online en offline) jouw ideale klant zich bevindt weet je namelijk ook waar je wél en vooral ook waar je niet moet gaan vissen.

In vaktermen spreken we dan vaak over de doelgroep. Waar je jouw ideale klant als groep vindt. Ofwel, op locatie waar de meeste van hen zijn. Denk hierbij aan:

 • Deze bezoekt specifieke beurzen
 • Deze is aanwezig bij bepaalde events of netwerkverenigingen
 • Deze is actief op bepaalde online (nieuws)platformen
 • Deze leest bepaalde magazines of bladen
 • Deze is actief op specifieke social media kanalen en of in groepen
 • Etc.
 1. Hoe spreek je jouw ideale klant aan?

Oké nu weten we wie jouw ideale klant is en waar hij/zij te vinden is. Nu dienen we hem/haar op zo’n wijze aan te spreken dat die geïnteresseerd in jouw merk, product of service raakt. Als je dit goed wilt doen dan dien je in het hoofd van jouw ideale klant te kruipen en te achterhalen hoe die denkt, wat hem/haar aanspreekt, waar die last van heeft, etc, etc. Door simpelweg te weten wat hem/haar beweegt en motiveert kun je pas gericht in communicatie gaan. Want elke communicatie die je naar jouw ideale klant uitzendt zou het pijltje in de roos moeten zijn. Op dit onderdeel wordt naar mijn idee te vaak ‘gegokt’. We denken te weten hoe de ideale klant denkt, wat die nodig heeft en met welke woorden hij/zij communiceert. Helaas. Dit weet je pas wanneer je het deze persoon zelf vraagt. Het antwoord van de juiste communicatie, zit in het hoofd van jouw ideale klant. Dit kun je maar op één manier achterhalen. Door vragen te stellen aan jouw doelgroep. Hierover heb ik meerdere blogs geschreven, waar ik je graag verder inspireer over dit onderwerp: www.creatiemaaktalles.com/onderzoek-t-toch-even-uit

Je spreekt pas de taal van je klant als je de taal van de klant kent. Dan weet je exact wat je dient te communiceren. Want jouw klant zal denken: “Hey… dit is precies hoe ik hierover denk  ”… en tsjakka.. daar is de interesse aangewakkerd. Puur en alleen op basis van gezamenlijk begrip en een gezamenlijke realiteit.

En dit brengt me terug naar de titel: hoe spreek je vele één personen aan? Door bovenstaande 3 stappen te volgen vind je precies uit met welke woorden je op welke plaats de juiste persoon aanspreekt. Wanneer je die kennis in pacht hebt kun je via alle gekozen online en offline kanalen communiceren en zul je zien dat jouw communicatie bij één persoon, één persoon, één persoon arriveert en aanspreekt. Zo raak je dus vele één personen, simpelweg door hij/zij zich door jou begrepen voelt.

Wil jij aan de slag met supergerichte één op één marketing? Daar helpen we je graag bij. Voel je vrij om je vragen te stellen.
Ik weet zeker dat het je ogen opent en mogelijk een geheel nieuwe kijk geeft op hoe marketing idealiter uitgevoerd wordt.

 

info@creatiemaaktalles.com | 06-52447951