Het gouden duo

Met Creatie Maakt Alles zijn we inmiddels een aantal jaren aan het bouwen aan een multidisciplinair team van marketing & communicatie professionals. We hebben alle disciplines in huis: Copywriting, Grafisch ontwerp, Marketing allround, SEO, SEA, Social Media (advertising), Webontwikkeling, Foto- en Videografie. Maar ook van senior tot junior. De uitdaging waar we voor stonden was om de brug te slaan tussen de verschillende functies en ervaringsniveaus. In dit blog vertel ik je hoe we op verschillende manieren de formule van het gouden duo inzetten.


Duo’s in disciplines

Eén van de uitdagingen was om de brug te slaan tussen onze specialisten intern én naar de klant. We zetten altijd één hoofd aanspreekpunt in, een project owner. Hij/Zij is meestal een allrounder met minimaal 1 skill waar hij/zij in uitblinkt. Het is belangrijk dat deze project owner dan weet wanneer er andere specialisten ingezet dienen te worden die soms (ver) buiten zijn of haar eigen kennisgebied liggen. Daar hebben we een oplossing voor gevonden, door te werken met duo’s. Er is áltijd een duo werkzaam op een project. Zij vullen elkaar aan in kennis en skills. De brug naar de andere specialisten is hiermee altijd geborgd.

Duo’s voor kwaliteit

Maar ook de kwaliteit van leveren is hiermee geborgd. We hebben een standaard 4-ogen beleid binnen ons team. Alle uitingen worden áltijd gecontroleerd of beoordeeld door een duo-collega. Zo zijn duo’s ook sparringpartners van elkaar, ze halen daardoor meer uit hun eigen werk. Elkaars controlepost zijn voelt binnen ons team niet als vervelend maar als opbouwend. Het doel is altijd om tot een beter resultaat te komen voor de klant.

Duo’s voor de continuïteit

Maar misschien nog veel belangrijker, de klant heeft een stabiel team op zijn marketingvraagstuk aan het werk. Het duo is ingewerkt en ingelezen op het vakgebied van de klant. Twee weten meer, zien meer en zijn elkaars sparringpartner. De stabiliteit van twee personen op een opdracht zorgt ervoor dat een opdracht ten alle tijden goed doorloopt. Ziekte, vakantie of een andere vorm van uitval vormen hierdoor niet langer een risico.

Duo’s in opleidingsniveau

Sinds afgelopen jaar hebben we bij Creatie Maakt Alles geïnvesteerd in het werken met studenten. Middels een goed opgezette selectieprocedure weten we de juiste studenten aan ons te verbinden. En wat blijkt? Het is voor de seniors in ons team heerlijk werken met een junior aan zijn/haar zijde. Op deze manier kunnen werkzaamheden goed verdeeld worden. Daar slaat het volgende punt ook perfect op aan.

Duo’s voor budgettering

Want voor diverse MKB bedrijven is het interessant om het abonnement per maand te verdelen tussen senior en junior uren. Onder supervisie en begeleiding van een senior kan de junior medewerker bijvoorbeeld perfect social media kanalen onderhouden. Denk aan posting, community management en het creëren van (basis) content. Afhankelijk van de branche en de producten of het dienstenpakket van de klant zoeken we hier een slimme uren- en taakverdeling. Zo denken we dus goed mee in het beschikbare marketingbudget en krijgt de klant een kwaliteitseindproduct. Een mooi bijkomend voordeel is dat we jonge vakspecialisten opleiden naar zelfstandig werken en bouwen ze een waardevolle praktijkervaring op.

Duo’s voor de teamspirit

Last but not least… het werken in verschillende duo’s levert echt een heerlijke teamspirit op. Collega’s onderling zijn blij om diverse maatjes in het team te hebben. En dat is voor mij als ondernemer binnen dit bedrijf een fantastisch pluspunt. Het organisch ontstaan van het werken met duo’s heeft dus op vele fronten voordelen opgeleverd. Wij blij. Jij blij.

Ben je nieuwsgierig hoe een duo uit ons team een waardevolle bijdrage kan leveren in het marketingvraagstuk binnen jouw MKB bedrijf? Bel of mail dan even